De la 100 la 50 de kilograme: grupul de slăbit inspirat de povestea Irinei Reisler

Diete şi sfaturi de nutriţie găsim peste tot, sport putem face gratis în parc, iar exemplele de succes sunt la tot pasul. Şi totuşi slăbirea rămâne o poveste fără sfârşit!
  • Publicat:
De la 100 la 50 de kilograme: grupul de slăbit inspirat de povestea Irinei Reisler

Astăzi, nu prea mai avem scuze dacă vrem să slăbim. Diete şi sfaturi de nutriţie găsim peste tot, sport putem face gratis în parc, iar exemplele de succes sunt la tot pasul. Şi totuşi, slăbirea rămâne o poveste fără sfârşit, pentru că pe cât de multe sunt informaţiile, pe atât de puternice pot fi lipsa de motivaţie, tentaţiile, stresul şi multe alte situaţii care împiedică obţinerea greutăţii optime şi implicit a sănătăţii.

Însă obstacolele pot fi depăşite în timp, mai ales cu sprijin din partea celor aflaţi în această situaţie. Iar astăzi, datorită tehnologie, lumea este conectată şi în ”ale slăbirii”. Dovadă stă şi succesul grupului de pe Facebook, #dela100la 50, al cărui “dirijor” este Irina Reisler,  mai slabă cu 50 de kilograme faţă de acum 14 ani, mai convingătoare ca oricând pentru că se menţine şi mai solicitată ca niciodată de către persoanele care au nevoie de susţinere pe toată durata slăbirii şi nu numai. Iată cum arată lucrurile din interiorul #dela100la50.

CSÎD: Cum explici succesul grupului de slăbit?
Irina Reisler:
În grupul #dela100la50, oferim ceva unic în România: o poveste-suport foarte puternică şi sprijin necondiţionat. Povestea slăbirii mele de la 100, la 50 de kilograme este, pentru cei din grup, dovada vie că se poate să slăbeşti şi să păstrezi rezultatele pe viaţă. Eu nu le vorbesc oamenilor doar din cărţi, ci şi din propria mea experienţă: am slăbit 50 de kilograme, acum 14 ani, şi, de atunci, ma menţin mâncând sănătos şi echilibrat.

Sprijinul necondiţionat îl ofer prin prezenţa mea, în grup, aproape în permanenţă. Dincolo de discuţiile despre mâncare, oamenii găsesc aici alinare sufletească, încurajări, înţelegere, o vorbă bună, un zâmbet. Adica, ingredientele cele mai importante, într-o luptă grea şi de durată, aşa cum este lupta cu kilogramele în plus. Grupul are, de altfel, câteva #taguri motivationale foarte puternice: #VreauPotFacPentruCaMerit, #IubesteTe, #RespectaTe, #VreauSaSlabesc, #DaruiesteDacaVreiSaPrimesti. Sunt cuvinte pozitive, imperative, care dau creierului comenzi puternice. Văzându-le, zi de zi, ele rămân întipărite în minte şi sunt aplicate. Oamenii vin nesiguri, cu temeri, cu emoţii, debusolaţi şi, în cateva zile de activitate pe grup, se transformă în cei mai inverşunaţi luptători. Sentimentul este minunat, de ambele părţi :).

CSÎD: Care sunt principiile generale ale slăbirii sănătoase?
Irina Reisler:
Disciplina alimentară, ea este cheia reuşitei, indiferent de dieta pe care o îinem. Şi în menţinere, tot disciplina ne ajută. Ce înseamnă? Câteva reguli simple: 5 mese/zi, 3 principale şi 2 gustări; ore relativ fixe de masă; mic dejun obligatoriu, în fiecare zi; minimum 2 l de apă/zi; porţii mici de mâncare; combinaţii alimentare corecte; hrană, nu doar mâncare (între a ne hrăni şi a mânca este o mare diferenţă: hrana înseamnă alimente care aduc organismului cei mai valoroşi nutrienţi; mâncare înseamnă balastru care umple şi măreşte burta);  bucurie; încredere; ambiţie; recunostinţă; iubire.

Nu-i aşa că regulile sunt simple şi uşor de urmat? Eu zic că da. Iar, la finalul luptei cu kilogramele, vom constata că avem corpul, mintea şi sufletul perfect modelate.

CSÎD: Care sunt cele mai spectaculoase cazuri de slăbire de până acum?
Irina Reisler:
În 6 săptămâni de lucru, în grupul #dela100la50, avem deja doamne care au scapat de 8-10 kilograme. Nu există persoană activă în grup, care să nu aibă un minim de 4 kilograme pierdute. Mi se pare uimitor, mobilizarea este fabuloasă! Pur şi simplu, motoarele au fost turate la maximum şi toată lumea mănâncă sănătos şi cu dragoste pentru dietă, farfuriile lor spun totul!

CSÎD: Cum crezi că ajută telefoanele şi facebookul?
Irina Reisler:
Dacă nu există tehnologie, nimic din ceea ce se întâmplă în grupul #dela100la50 nu ar fi fost posibil. Pe facebook, ne desfăşurăm, acolo ne întâlnim, acolo ne iubim, acolo reuşim. Cu telefoanele pozăm, filmăm şi postăm. Practic, facebook-ul este scena pe care dansăm, iar telefonul este microfonul la care cântăm. Dacă ele nu ar exista, nimeni nu ne-ar vedea şi auzi. Şi nimic nu s-ar povesti. 🙂

CSÎD: Ce presupune implicarea ta şi cât de benefică este pentru membrele grupului?
Irina Reisler:
Implicarea mea înseamnă prezenţa aproape permanentă, în mijlocul lor. Eu sunt mâna care le întoarce spre oglindă şi le arată cât de puternice şi de frumoase sunt. Concret, eu aprob toate postările, după care discutăm despre meniurile lor, corectăm împreună greşelile, învăţăm în fiecare zi lucruri noi.

Răspund la toate comentariile, la toate întrebările, le aduc informaţii corecte şi preţioase despre alimentaţia sănătoasă, le mângâi, le alint, le încurajez, le mai şi muştruluiesc. Vorba uneia dintre doamnele #dela100la50: sunt mama lor. Nu e o misiune uşoară, dar e o misiune frumoasă. E o continuare a misiunii pe care am avut-o în televiziune, timp de 15 ani. E Misiunea mea. E Drumul meu. E Rostul meu, pe această lume: să fiu în mijlocul oamenilor. Asta fac, de când mă ştiu. Şi consider că sunt o privilegiată a sorţii, pentru că pot dărui şi iubi necondiţionat. Grupul #dela100la50 este voluntariat. Aici, câştig doar oameni minunati şi bucuria reuşitei.

Cele mai spectaculoase slăbiri de pe grupul #dela100la50

Rodica a slăbit, de când suntem împreună, respectând principiile alimentare sănătoase, 10 kilograme.


Cristina a slăbit, din septembrie până acum, aproape 18 kilograme, tot cu ajutorul principiilor alimentare sănătoase. 6 dintre kilogramele plecate sunt reuşita noastra împreună, în grupul #dela100la50.

Cătălina a slăbit 20 de kilograme, din mai. Ultimele 7 le-a dat jos alături de noi, cu ajutorul Regimului de 13 zile al clinicii Mayo.

Elena a avut 113 kilograme şi a slăbit singură până la 89. De când este în grupul #dela100la50, a mai scăpat de 9 kilograme, respectând principiile alimentaţiei sănătoase.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”