Ar trebui sa incep tratamentul cu anticonceptionale?
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Buna ziua! Faptul ca ovarele sunt micropolichistice, asa cum vi s-a spus la echografia transvaginala,... citește

Cele mai
APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

De ce e necesar să introduci în meniul tău zilnic şi alimente crude

Tot mai mulţi nutriţionişti susţin, cu argumente solide, că o dietă bazată preponderent pe alimente crude (fructe, legume, nuci şi seminţe) este mult mai sănătoasă decât dietă clasică, alcătuită în imensa majoritate din mâncare gătită, procesată la temperaturi înalte. În acest sens, am sintetizat pentru tine cele mai importante argumente care susţin că o dietă preponderent raw vegană reprezintă o alegere benefică pentru sănătatea noastră.

1.În anul 1930, la Institutul de Chimie Clinică din Lausanne (Elveţia), o echipă condusă de dr. Paul Kouchakoff (nominalizat pentru Premiul Nobel în 1945) a realizat o cercetare privind efectele alimentelor (gătite faţă de cele crude) asupra sistemului imunitar. În urmă acestei cercetări, s-a descoperit un lucru extrem de interesant: imediat după ingerarea alimentelor gătite, în organismul uman are loc o creştere semnificativă a numărului de globule albe (leucocite).De ce este acest lucru atât de interesant? Pentru că leucocitele au ca rol neutralizarea factorilor agresori, cum ar fi infecţiile, traumele sau expunerea la chimicale toxice.

Care este concluzia? Organismul uman reacţionează imediat după consumarea alimentelor gătite la temperaturi înalte la fel cum o face atunci când este expus la factori agresori, periculoşi şi toxici. Acest fenomen, numit iniţial de cercetători leucocitoză digestivă, a fost rebotezat în concordanţă cu efectele negative produse cu numele de leucocitoză patologică.

Cercetarea a mers mai departe şi s-a studiat reacţia organismului la ingerarea unor alimente crude, rezultatul fiind unul spectaculos: numărul de leucocite a rămas constant, neexistând nicio creştere a acestuia. Aşadar, concluzionând, se poate spune că mâncarea procesată la temperaturi înalte nu este recunoscută de organism drept hrană naturală şi este tratată de acesta ca un element agresor şi toxic, în timp ce hrana crudă, naturală, nu provoacă aceeaşi reacţie de autoapărare prin producerea unui număr crescut de globule albe.

Din păcate, deşi aceste rezultate nu au putut fi contestate cu argumente valide, studiul nu a fost replicat niciodată de alţi cercetători şi nu a condus la o schimbare de paradigmă ştiinţifică în ceea ce priveşte nutriţia sănătoasă.

2 Alimentele gătite la temperaturi înalte îşi pierd aproape în totalitate nutrienţii, cu precădere enzimele atât de necesare unei digestii corecte şi complete, dar şi vitaminele vitale pentru buna funcţionare a organismului. Astfel, vitaminele solubile în apă (vitamina C şi vitaminele complexului B – B1, B2, B3, B5, B6, B7 şi B8) şi cele solubile în grăsimi (A, D, E şi K), precum şi mineralele, cu precădere calciul, magneziul, potasiul şi potasiul, sunt în mare parte distruse. În schimb, prin consumarea fructelor, legumelor, nucilor şi seminţelor crude şi proaspete, aşa cum au fost create de natură, poţi beneficia de toţi aceşti nutrienţi absolut esenţiali pentru sănătate.

3. Alimentele gătite sunt acide, având, din această cauză, un efect negativ asupra organismului. Mai exact, organismul este obligat să menţină, în permanenţă, un pH al sângelui cuprins între 7,35 şi 7,45, orice variaţie a acestuia (prin scădere) conducând la probleme grave de sănătate, precum este acidoza metabolică.

De aceea, există o serie de mecanisme foarte sofisticate şi complexe prin care organismul realizează acest proces de homeostază (echilibru), dar acest lucru se realizează, din păcate, cu costuri destul de mari pentru sănătate.

Astfel, pentru combaterea excesului de aciditate introdus în corp prin mâncarea gătită, organismul se foloseşte de calciul depozitat în oase şi de funcţia excretoare a rinichilor, reuşindu-se, în acest mod, eliminarea “cenuşei acide”. Aşadar, în urma acestui proces, organismul pierde o bună cantitate de calciu, consecinţa fiind slăbirea sistemului osos, şi, în plus, rinichii ajung să fie, în timp, grav afectaţi, prin această suprasolicitare inutilă la care sunt supuşi sistematic.

4. Alimentele gătite la temperaturi înalte pierd gustul plăcut al ingredientelor crude şi devin, practic, necomestibile în lipsa unui adaos semnificativ de sare, uleiuri sau alte astfel de ingrediente. În consecinţă, ajungem să consumăm o cantitate mult prea mare de sare, cu multiple efecte negative asupra stării de sănătate, dar şi de uleiuri nesănătoase, total lipsite de alţi nutrienţi (100% grăsime), acestea fiind puternic procesate, deseori falsificate, nenaturale şi inutile organismului. Ne putem pune, pe bună dreptate, o întrebare: oare ce ne spune despre o mâncare faptul ca această nu are gust decât prin adăugarea a numeroase condimente, deşi este gătită prin folosirea unor alimente care în starea lor naturală (crude) au o savoare deosebită? Să fie acest fel de alimentaţie sănătoasă şi naturală?

 5. Hrană gătită la foc poate fi cancerigenă, fiind vorba de anumiţi compuşi periculoşi care sunt dezvoltaţi în special în carnea gătită la temperaturi ridicate. De altfel, în anul 2015, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a catalogat carnea procesată ca fiind cancerigenă, constatându-se, după analizarea a 800 de studii realizate de 22 de experţi din 10 ţări ale lumii, că un consum zilnic de numai 50 de grame de carne procesată creşte probabilitatea îmbolnăvirii de cancer colorectal cu 18%.

6. Din cauza faptului că este tratată de organism ca un corp străin, agresor, hrana gătită la temperaturi înalte îngreunează, oboseşte şi secătuieşte de energie, iar acest lucru poate fi observat, cu uşurinţă, după fiecare masă, de fiecare dintre noi. În schimb, este la fel de lesne de constatat că o masă alcătuită exclusiv din fructe şi legume proaspete are, în mod aproape instantaneu, un rol revigorant şi puternic energizant.

7. Ceea ce a reprezentat cândva, pentru strămoşii noştri, un mare avantaj (densitatea şi bogăţia calorică care caracterizează mâncarea gătită) a devenit, de multe ori, în zilele noastre, un mare inconvenient, care conduce frecvent la acumularea de kilograme în plus. În schimb, hrana vie, raw vegană, care este mult mai săracă caloric, dar mult mai bogată în nutrienţi, ajută la dobândirea şi menţinerea unei greutăţi corporale ideale.

 8. Adoptarea unui stil alimentar bazat pe hrană vie (raw vegană) are efecte extrem de pozitive în ceea ce priveşte încetinirea procesului de îmbătrânire şi păstrarea unui fizic plăcut şi tânăr până la vârste înaintate. De altfel, efectele asupra tenului şi ale pielii, în general, devin vizibile imediat după adoptarea acestei diete (tenul se curată de acnee şi de impurităţi, faţă devine suplă, întinsă şi luminoasă, cearcănele dispar etc.).

 9. O serie de specialişti din domeniul sănătăţii susţin că o dietă raw vegana, în special atunci când este alcătuită din produse organice, poate fi factorul hotărâtor în stoparea şi chiar vindecarea unor boli foarte grave, cum ar fi cancerul sau bolile cardiovasculare. De altfel, există mii de mărturii ale unor pacienţi care, adoptând acest mod de alimentaţie, s-ar fi vindecat în mod miraculos de afecţiuni în faţă cărora medicină tradiţională era complet neputincioasă.

 10. Principalele categorii de alimente care se consumă doar gătite sunt, în acelaşi timp, asociate cu cele mai multe alergii, intoleranţe, reacţii negative, precum şi afecţiuni şi probleme de sănătate grave. Este vorba în primul rând de carne, dar şi ouă şi de anumite cereale, existând multe argumente medicale în favoarea evitării acestora în dietă umană. Să fie acest lucru o întâmplare? Probabil că nu.

Citește și:
Pierderea în greutate cu alimente crude
Hrana vie - preferata raw veganilor. Tu ai manca numai alimente crude?
Esenţialul despre fructe: consum, conţinut, coacere, când ne pot dăuna


Exclusiv Online - 04.01.2018
Citește pe one.ro
Spectaculos! Cum arată Gaviota din telenovela „Cafea cu parfum de femeie”, la 52 de ani Spectaculos! Cum arată Gaviota din telenovela „Cafea cu parfum de femeie”,...
Fostul soţ al Ralucăi Moianu, Marius Ancuţa, a murit Fostul soţ al Ralucăi Moianu, Marius Ancuţa, a murit
Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

Racii au o perioadă favorabilă pentru a face schimbări în viaţa lor, deoarece astrele sunt de partea lor. Chiar dacă oboseala acumulată până acum îşi poate spune cuvântul, cu puţină atenţie...citește mai departe

×

 
×

CALCULATOR NUTRIŢIONAL
Află câte calorii conţine masa ta de astăzi!

Caută în lista de alimente »
One.ro
Una dintre cele mai mari companii de modă din lume A ARS produse de milioane de euro! Motivul e incredibil Una dintre cele mai mari companii de modă...
Motivul real pentru care Meghan Markle a...
Cum a câştigat Kim Kardashian 5 milioane...
Zf.ro
Final de eră la Telekom. Anunţul care ZGUDUIE piaţa. După 17 ani... Final de eră la Telekom. Anunţul care...
BREAKING NEWS: Dragnea şi Tăriceanu discută...
DEZASTRU pe piaţa muncii: Cel mai MARE...
BusinessMagazin.ro
Povestea tristă a unui tânăr care a mers 32 de kilometri pe jos că să nu întârzie la locul de muncă în prima zi. Reacţia şefului a fost una la care nimeni nu se aştepta Povestea tristă a unui tânăr care a mers...
Descopera.ro
Cel mai mare EXPERIMENT sexual. Pare incredibil, dar 500.000 de tinere şi-au dorit să participe la el. REZULTATUL a fost incendiar Cel mai mare EXPERIMENT sexual. Pare incredibil,...
A vrut să îi demonstreze că este cel...
ÎMPĂRĂTEASA care a făcut istorie şi...
Mediafax.ro
MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump sugerează că Rusia a sistat acţiunile contra SUA / Liderul de la Casa Albă susţine că este dur faţă de Moscova MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump sugerează...
BREAKING: Trump avertizează că dacă NATO...
Propunere istorică: CETĂŢENIE EUROPEANĂ...
Gandul.info
Singura cladire mai curată şi mai uscată e CASA PRIVILEGIILOR, că e pe deal. Până n-o veni timpul să mutam Palatul pe şine, cum făcea Cizmarul cu bisericile şi să-l depunem, împreună cu Primăriile, pe fundul Lacului Morii. Mihai Găinuşă se întreabă ce e mai importantă, infrastructura sau reglementarea abuzului în serviciu? Singura cladire mai curată şi mai uscată...
Liviu Dragnea A SEMNAT cel puţin un protocol...
Israelul este definit ca statul naţiune...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
FOTO & VIDEO | Simona Halep aşa cum nu mai văzut-o până acum. Liderul mondial joacă într-o nouă reclamă şi postura e una inedită FOTO & VIDEO | Simona Halep aşa cum nu...
DOLIU în România | A MURIT una dintre...
O nouă construcţie de milioane de euro...
ApropoTv.ro
Monica Tatoiu, înşelată chiar în noaptea nunţii: "Cu amanta în vestiar" Monica Tatoiu, înşelată chiar în noaptea...
Sânziana Buruiană, nedespărţită de...
Cum a reuşit Sanda Ladoşi să slăbească...
Go4it.ro
Cineva a reuşit să spargă ecranul lui GALAXY NOTE9 înainte de lansarea oficială Cineva a reuşit să spargă ecranul lui...
ProMotor.ro
MAŞINĂ NOUA sau SECOND HAND? Uite cum să faci alegerea corectă pentru tine! MAŞINĂ NOUA sau SECOND HAND? Uite cum...
BREAKING NEWS! Ministrul Finanţelor a făcut...
Care este SECRETUL ACESTUI SEMN DE PE MAŞINI....
ULTIMA ORĂ
Salvarea din peştera din Thailanda: Ce au povestit cei 12 copii despre MIRACOLUL de la găsirea lor şi DRAMA trăită în subteran | VIDEO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.