Paște fericit, fără disconfort digestiv! Cum previi problemele cu digestia

Un Paște fericit înseamnă zile cu odihnă, mâncare tradițională cu familia alături și cumpătare. Află cum previi problemele cu digestia!
  • Publicat:
Paște fericit, fără disconfort digestiv! Cum previi problemele cu digestia
Paște fericit, fără disconfort digestiv! Cum previi problemele cu digestia. Foto: Shutterstock

Numai ce au trecut sărbătorile de iarnă și scăpasem de kilogramele acumulate că a și venit Paștele, cu coșul plin de calorii! Ca orice român care se respectă, probabil și coșul tău de sărbătoare va fi umplut cu ciocolată, pască, drob, ouă roșii și multe alte delicii. 

După o pauză de câteva săptămâni de post, știm prea bine că o să dai năvală asupra tuturor alimentelor specifice, așa că îți sărim în ajutor cu trucuri de supraviețuire după masa de Paște!

În ziua de Paște vei consuma cu aproximație de trei ori mai multe calorii decât e necesar mâncând din toate felurile tradiționale românești. Pentru că știm la fel de bine că nu o să dai o fugă la sala de sport în această perioadă, trebuie să ai grijă cum faci ca acele calorii în plus să nu îți afecteze buna dispoziție și nici silueta.

Iată ce îți recomandăm pentru un Paște fericit, fără probleme cu digestia!

Nu mânca prea multe ouă! Două sunt de ajuns. Trebuie să știi că un singur ou pe zi poate face minuni în cazul problemelor cardiace, musculare, oculare și este totodată și un antioxidant foarte puternic. Prea multe ouă consumate în timp scurt îți vor îngreuna însă digestia.

Drob și friptură de miel? Le poți mânca, desigur. Dar dacă ai vreo intenție să guști și din niște cârnăciori sau mititei, abține-te. Îți vei îngreuna prea mult digestia și s-ar putea să îți petreci sărbătorile de Paște la Urgențe, nu unde ți-ai planificat.

Dacă nu îți place carnea de miel, ai drept alternative cea de vită, pește sau curcan, toate fiind foarte ușor de digerat.

Atenție și la ciocolată! De Paște, o găsim peste tot: albă, neagră, sub formă de ouă, iepurași, fiind greu de ales și de rezistat tentației. În cantități mici, îi cunoaștem deja beneficiile. Însă consumul prea mare de ciocolată nu este benefic pentru organism, din cauza aportului prea mare de zahăr și grăsimi.

Dacă urmezi un regim, Paștele nu trebuie să fie o abatere de la lege. Pentru binele tău, continuă alimentația prescrisă de medic, și anume: dacă ești cardiacă nu mânca sărat, dacă ai probleme renale ai grijă cu ouăle și carnea, iar dacă ai diabet evită zahărul sau cumpără-ți produse speciale.

Cât despre cozonac… știm că l-ai mânca pe tot deodată, însă ai mare grijă. După o masă consistentă, specialiștii recomandă maximum două felii de cozonac.

Paște fericit și digestie ușoară!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân