Cum să ai o siluetă de balerină

Cele mai multe dintre noi cred că un trup tonifiat înseamnă să că eşti sănătoasă şi frumoasă. Dar pentru cele mai multe balerine sau dansatoare profesioniste, o siluetă zveltă şi tonifiată este o condiţie esenţială pentru o carieră de succes.
  • Publicat:
Cum să ai o siluetă de balerină

Cele mai multe dintre noi cred că un trup tonifiat înseamnă să că eşti sănătoasă şi frumoasă. Dar pentru cele mai  multe balerine sau dansatoare profesioniste, o siluetă zveltă şi tonifiată este o condiţie esenţială pentru o carieră de succes.

Nu este de mirare că dansatoarele sunt de multe ori considerate adevărate specialiste când vine vorba de exerciţii fizice şi despre dietă. Iată câteva sfaturi de la cele mai faimoase balerine din Rusia care te ajută să te menţii în formă.

1. Supa este felul principal şi nu se pune problema unei cine cu 3 feluri de mâncare

Dacă vrei să fii suplă şi uşoară ca un fulg va trebui să reduci mărimea porţiilor pe care le consumi. O idee bună ar fi să excluzi complet din dietă aluaturile şi sare şi să optezi pentru mai multe legume. Însă, nu te forţa – încearcă să urmezi o dietă echilibrată şi naturală, altfel rişti să mănânci mai multe dulciuri pentru a compensa.

2. Trebuie să ştii ce produse sunt cu adevărat bune pentru sănătatea ta

Nutriţioniştii şi specialiştii în alimentaţie sănătoasă recomandă ca anumite alimente să nu lipsească din dieta ta. Printre acestea se numără somonul, migdalele, avocado, măslinele şi ardeiul gras. Acestea sunt alimentele care îţi dau energie şi te ajută să te menţii în formă.

3. Cea mai bună metodă de stretching? Fă şpagatul în timp ce citeşti

Nu trebuie să încerci să faci şpagatul complet dacă nu poţi. Pur şi simplu aşează-te cu picioarele cât de depărtate poţi şi citeşte o carte. Poţi încerca să te uiţi la un film sau un episod din serialul favorit.

4.Ţine un jurnal alimentar

Te vei simţi vinovată de fiecare dată când va trebui să mărturiseşti că ai mâncat o gogoaşă sau, poate chiar două. Dacă ţii evidenţa alimentelor pe care le consumi sunt mai puţine şanse să consumi mâncare nesănătoasă.

5. Dacă îţi doreşti picioare de balerină, pregăteşte-te să munceşti din greu

Ştiai că poţi arde multe calorii în doar 3 minute dacă sari coarda în fiecare zi. Ascultă piesele favorite şi începe să sari coarda,  este atât de simplu. Există multe exerciţii din balet pentru picioare de invidiat: un plie simplu, stai la distatanţă mică de spătarul scaunului, ţinându-te de el cu o mână, din profil –din această poziţie ridică-te pe vârfuri cât poţi şi înapoi. Rezultatele nu te vor dezamăgi!

6. Bea mai multă apă

Dacă ai tendinţa să uiţi să bei apă, ţine mereu la îndemână o sticlă cu apă. Este absolut necesar să te hidratezi corespunzător. Dacă nu-ţi place să bei apă simplă, poţi adăuga şi puţină aromă. Taie felii de măr sau fructe de pădure în sticlă, iar gustul va fi unul plăcut şi natural.

7. Nu mai sta cocoşată

O postură corectă te va face să pari mai zveltă. Încearcă să faci exerciţii care să-ţi întărească şi coloana vertebrală.

8. Încearcă să nu te plictiseşti

Fie că este vorba de balet sau antrenamentele la sală, atunci când eşti plictisită ai tendinţa de a abandona exerciţiile sau de a nu le executa corect. Încearcă să combini tipurile de antrenamente şi să experimentezi lucruri noi, pentru o sesiune distractivă. Alternează clase de yoga cu ore de înot şi de aerobic – astfel dorinţa de a avea o siluetă zveltă şi de admirat nu se va transforma într-o rutină plictisitoare.

9. Intră în pielea unei balerine

Dacă vrei o siluetă zveltă încearcă să-ţi un cumperi un body sau o pereche de legginşi de balerină. Aşa de fiecare dată când mergi la sală te vei simţi mai motivată să ajungi la silueta dorită.

10. Învaţă să-ţi menţii echilibrul

Ca să faci exerciţii ca o balerină, repetă în oglindă poziţia corectă – spatele cât mai drept, bărbia paralelă cu podeaua, abdomenul supt şi fundul înăuntru. Un alt mod de a dobândi mai mult echilibru este de a folosi o minge de fitness.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum alegi o cafea de calitate
Cum alegi o cafea de calitate
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”