Condimentele ajuta la scaderea in greutate

Aromele tari si condimentele au efecte beneifce asupra siluetei, stimuland digestia, spun cercetatorii de la Fundatia de Cercetare Alimentara din Chicago.
  • Publicat:
Condimentele ajuta la scaderea in greutate
no title

Aromele tari si condimentele au efecte beneifce asupra siluetei, stimuland digestia, spun cercetatorii de la Fundatia de Cercetare Alimentara din Chicago. Acestia contrazic alte studii anterioare, care spuneau ca excesul de condimente poate irita stomacul si intestinele, insa in acest caz este vorba de un consum moderat.

Studiile au aratat ca persoanele care sufera de obezitate isi pot imbunatati indicele de masa corporala cu circa cinci procente, dupa numai cateva saptamani in care au consumat mai multe condimente. Studiul a luat in calcul atat aromele dulci cat si cele picante.

Explicatia ar fi aceea ca toate aceste condimente au capacitatea de a induce mult mai rapid senzatia de satietate, ceea ce inseamna co oamenii vor consuma mai putin. Apoi, tot mai multe persoane vor alege legume si preparate din soia, care in mod obisnuit nu sunt aromate, dar care isi pot schimba raducal gustul folosindu-se condimente.

Astfel se va manca mult mai sanatos si mai slab caloric. Cercetatorii spun ca majoritatea oamenilor tinde sa opteze pentru alimente mai gustoase, dar care, de cele mai multe ori, contin calorii in exces. Un truc suplimentar este mestecarea indelungata a portiilor, astfel incat sa va bucurati de noile arome dar si sa va asturati mai repede. (E.H.)

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Efortul intelectual ingrasa
Efortul intelectual ingrasa
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”