Cele mai bizare diete de-a lungul timpului!

Te-ai săturat de dietele la modă, care includ înfometare, mâncatul unor alimente inaccesibile sau promisiuni de pierdere a kilogramelor care parcă nu mai vor să „plece”? Află că „moda” dietelor datează din cele mai vechi timpuri şi că dietele erau mult mai ciudate atunci. Printre „practicanţii” acestor regimuri de slăbire, se numără şi Elvis sau Horace Fletcher. Iată, deci, care sunt câteva dintre cele mai bizare diete existente!
  • Publicat:
Cele mai bizare diete de-a lungul timpului!

Te-ai săturat de dietele la modă, care includ înfometare, mâncatul unor alimente inaccesibile sau promisiuni de pierdere a kilogramelor care parcă nu mai vor să „plece”?

Află că „moda” dietelor datează din cele mai vechi timpuri şi că dietele erau mult mai ciudate atunci. Printre „practicanţii” acestor regimuri de slăbire, se numără şi Elvis sau Horace Fletcher. Iată, deci, care sunt câteva dintre cele mai bizare diete existente!

Dieta Fletcherism

Cel mai probabil, petrecerile nu erau foarte distractive la familia lui Horace Fletcher, un american care în secolul 19 a început să promoveze tehnica numită “Fletcherism”, care presupunea mestecatul fiecărei “guri” de mâncare de cel puţin 35 de ori, sau până când devenea complet lichidă. Fletcher, care a fost cunoscut drept “masticatorul cel mare”, era convins de faptul că această metodă ar putea ajuta oamenii să slăbească şi să se ferească de boli.

Dieta “Frumoasa adormită”

Elvis era cunoscut ca fiind un mare fan al Dietei “Frumoasa adormită”, care promitea scăderea în greutate prin sedarea şi “punerea la somn” a celor care o urmau. Nu e ca şi cum poţi mânca pizza sau prăjituri când dormi, nu?

Dieta “Supă de varză”

Aceasta includea mâncatul exclusiv al supei de varză, pentru mai multe zile consecutiv. Şi nu, nu era supa de acum, îmbogăţită cu legume şi mirodenii. Era zeamă cu varză şi atât.

Dieta “Master Cleanse”

Favorită printre celebrităţi precum Beyonce, acest regim de detoxifiere include evitarea mâncării pentru perioade scurte de timp (pe scurt, foamea) şi înlocuită cu suc de lămâie şi piper. Este extrem de periculos şi NU trebuie încercată!

Dieta “Ţigară”

Astăzi, ştim cu toţii că fumatul este extrem de nociv, provoacă dependenţă, cancer, etc. Dar la începutul secolului 20 ţigările erau mai degrabă faimoase pentru “calităţile” lor. Mai multe companii producătoare de ţigări susţineau că tutunul te ajută să scapi de kilogramele în plus. “Aprinde-ţi o ţigară şi nu îţi vor mai lipsi niciodată dulciurile!”, era unul dintre sloganurile acestor campanii.

Dieta “Grapefruit”

Populară în anii 30’, Dieta cu grapefruit însemna consumarea alimentelor bogate în grăsimi şi calorii alături de care se adăuga – ai ghicit – un grapefruit. Ideea promovată era aceea că grapefruitul are o abilitate miraculoasă de a arde grăsimile, deci consumul celor două combinate, ar trebui să ducă la obţinerea corpului perfect.

Dieta “Hallelujah”

Eşti o persoană religioasă? Vrei să scapi de kilogramele în plus? Atunci încearcă Dieta Hallelujah! Regimul a fost creat în anul 1990 de către Reverendul George Malkmus şi include consumul exclusiv al alimentelor pe care le consumau Adam şi Eva (cereale integrale, fructe şi legume). Cu toate acestea, nu suntem siguri care era viziunea despre mere şi nici dacă erau acceptate. 🙂

Sursa: telegraph.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”