Infecţia cu candida – ce mâncăm pentru a ţine sub control candidoza?

Alimentele procesate, carbohidraţii şi dulciurile sunt contraindicate în infecţia cu candida, deoarece contribuie la bacteriilor din intestine şi duc la un dezechilibru al florei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Infecţia cu candida - ce mâncăm pentru a ţine sub control candidoza?

Alimentele procesate, carbohidraţii şi dulciurile  sunt contraindicate în cazul infecţiei cu Candida, deoarece contribuie la bacteriilor din intestine şi duc la un dezechilibru al florei.

Să aflăm deci, ce alimente sunt recomandate în astfel de situaţii şi ce trebuie să evităm cu orice preţ.

De evitat în infecţia cu candida

Carbohidraţii simpli trebuie evitaţi neapărat deoarece această categorie de alimente include adeseori sirop de porumb, zahăr, melasă, fructe uscate, sucuri de fructe, covrigei etc care nu fac deloc bine bacteriilr din intestine. De asemenea, produsele fermentate de tipul alcoolului, brânza şi orice lactate, cu excepţia iaurtului, trebuie evitate. Porumbul şi cartofii sunt şi ele legume contraindicate pentru a evita înmulţirea bacteriilor.

Infecţia cu candida: ce mâncăm?

Vegetalele cu frunze verzi precum varza, broccoli, spanacul sunt alegeri perfecte într-o dietă anti-candidoză deoarece au un conţinut foarte scăzut de zahăr natural. Murele şi merele sunt de asemenea acceptate, atât pentru conţinutul scăzut de zahăr, cât şi pentru beneficiile lor nutriţionale şi proprietăţile antioxidante. Peştele şi carnea slabă sunt şi ele indicate, precum şi consumul de usturoi, care are rol de combatere a ciupercilor şi care întăreşte sistemul imunitar. Nu trebuie să uitaţi nici de hidratare. Apa joacă un rol esenţial în combaterea candidozei şi ajută la detoxifierea organismului.

Printre simptomele infecţia cu candida se numără: oboseala, slăbiciunea, dificultatea în concentrare, durerile de cap, flatulenţa, apariţia unei secreţii abundente, albicioase, mâncărime la nivelul zonelor afectate etc.

Factorii de risc în apariţia candidozei sunt: alimentaţia bogată în zahăr şi pâine, abuzul de alcool, anumite medicamente, sarcina, fumatul, utilizarea tampoanelor interne şi a lenjeriei intime din materiale sintetice, care favorizează apariţia umezelii locale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”