Beneficiul maxim pentru corp? Apa!

Multe dintre persoanele care dezvoltă boli ale civilizaţiei moderne au o caracteristică comună - uită să bea apa, uneori, o zi întreagă. În felul acesta, apare inflamaţia cronica şi se produc îmbolnăvirile de tot felul. Aşadar, prima regulă într-o zi este să beţi apă. În cantitate suficientă şi de calitate superioară. Iată regulile unei hidratări corecte.
  • Publicat:
Beneficiul maxim pentru corp? Apa!

Multe dintre persoanele care dezvoltă boli ale civilizaţiei moderne au o caracteristică comună – uită să bea apa, uneori, o zi întreagă. În felul acesta, apare inflamaţia cronica şi se produc îmbolnăvirile de tot felul. Aşadar, prima regulă într-o zi este să beţi apă. În cantitate suficientă şi de calitate superioară. Iată regulile unei hidratări corecte.

În lipsa unei cantităţi suficiente de apă, corpul uman secretă în exces unul dintre hormonii de stres. Este vorba de cortizol. Aşadar vorbim de aceeaşi reacţie ca şi la frică spre exemplu. Pe termen lung, cantităţile anormale din acest hormon produc scăderea imunităţii, spune medicul specialist în diabet şi nutriţie dr. Catrinel Macovei. Este un motiv suficient ca să apară în special bolile cardiovasculare, bolile degenerative, dar şi cancerul.

Câtă apă bem?

Care sunt cantităţile corecte de apă în fiecare zi? S-a constatat prin teste că metabolizaţi o calorie provenită din hrană prin consumul a 1 mililitru de apă. Aşadar, mâncaţi 2000 de kilocalorii pe zi, aveţi nevoie de 2 litri de apă. Dacă ţineţi regim, teoretic aveţi nevoie de mai puţină apă.

Dar practic, vă trebuie să beţi şi mai multă apă ca să eliminaţi mai uşor toxinele. Se ştie că în grăsimea acumulată corpul uman depozitează toxinele ingerate odată cu hrană. Dacă slăbiţi rapid, beţi şi foarte multă apă ca să nu ajungeţi la autointoxicare. Apa se bea din primul moment al zilei, înainte de orice activitate.

Care e cea mai bună apă?

Răspunsul este unanim. Cea mai bună apă conţine cel mai mic procent de substanţe nocive, are un aport scăzut de sodiu şi crescut de calciu şi magneziu. În privinţa substanţelor nocive, trebuie să ştiţi că nu vi le adaugă nimeni cu bună ştiinţă. Dar ajung în pânza freatică în principal din cauza agriculturii intensive care se practică în prezent.

Aceasta foloseşte fertilizatori şi ierbicide chimice care, inevitabil, se infiltrează în pământ. La ora actuală, legislaţia nu impune producătorilor de apă să arate pe etichetă concentraţia de nitriţi şi nitraţi pe care o au apele comercilizate. Or, aceste substanţe, care ajung în pământ tocmai din cauza agriculturii intensive, pot produce intoxicaţii grave.

Spre exemplu, la o cantitate mare ingerata, în funcţie de vârstă, cei doi compuşi interzic periclitează transportul oxigenului spre celule, ceea ce este o urgenţă medicală. În special la sugari şi copiii mici, atenţia ar trebui să fie maximă în privinţa nitraţilor şi nitriţilor.

Aceasta în condiţiile în care nu dispar prin fierberea apei. În cazul adulţilor, intoxicarea se produce mai greu decât în cazul copiilor, dar, prin acumulare, cei doi produşi pot fi cancerigeni. Aşadar, folosiţi apă pură inclusiv la prepararea mâncării şi nu doar atunci când vă este sete.

Cum diversific… apa?

La cei doi litri (minimum) pe care trebuie să-i consumaţi zilnic, se monitorizează şi ceaiurile, compoturile, dar şi supele sau ciorbele. Compotul se bea de obicei în prima parte a zilei, deoarece e dulce. Se îndulceşte cu miere, adăugată la o temperatură a lichidului de cel mult 40 de grade Celsius.

Supele şi ciorbele se consumă doar la prânz, deoarece consumate în timpul serii pot conduce la creşterea tensiunii arteriale pe timpul nopţii, fenomen care nu e de dorit. Ceaiul se poate bea pe tot parcursul zilei. Iar dintre toate sortimentele, ceaiul verde este cel care reţine apa în organism pe o perioadă lungă. Preferaţi infuzia în locul fierberii excesive a frunzuliţelor, ca să vă bucuraţi şi de antioxidanţi.

Ceaiul verde vă aduce şi cafeină în organism, cu descărcare lentă. Astfel are două atuuri în faţa cafelei. Hidratează în timp ce cafeaua elimină apa din corp, iar de efectele cafeinei vă bucuraţi până la 7-12 ore. Cafeaua vă oferă energie doar cel mult 1,2 ore de la ingerare.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
6 superalimente pentru sănătatea ta
6 superalimente pentru sănătatea ta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”