Beneficiile miraculoase ale ceaiului verde

De la prevenirea cancerului şă până la pierderea kilogramelor, ceaiul verde nu încetează să ne surprindă cu beneficile sale excelente asupra sănătăţii. Şi încă o veste bună venită de curând din partea cercetătorilor: compuşii din ceaiul verde pot ajuta la prevenirea hepatitei C, afecţiune de care suferă aproape 170de milioane de persoane în lume.
  • Publicat:
Beneficiile miraculoase ale ceaiului verde

De la prevenirea cancerului şă până la pierderea kilogramelor, ceaiul verde nu încetează să ne surprindă cu beneficile sale excelente asupra sănătăţii. Şi încă o veste bună venită de curând din partea cercetătorilor: compuşii din ceaiul verde pot ajuta la prevenirea hepatitei C, afecţiune de care suferă aproape 170 de milioane de persoane în lume. 

Potrivit raportului publicat recent în jurnalul Hepatology, o ceaşcă de ceai verde pe zi poate ameliora simptomele şi previne agresiunile virusului hepatitic C datorită flavonoizilor conţinuţi. Iar acesta este doar unul dintre multele beneficii pe care le poate aduce sănătăţii consumul de ceai verde.

Iată alte 5 efecte pozitive ale consumului de ceai verde:

  • Reduce riscul de boli de inimă şi cancer, datorită antioxidanţilor extrem de puternici. Cancerul de prostată, pulmonar, de piele , accidentul vascular cerebral şi infarctul se regăsesc pe lista afecţiunilor de care veţi fi feriţi dacă beţi zilnic 2-3 ceşti de ceai verde. Pentru un plus de sănătate, adăugaţi în ceai sucul de la o lămâie, care conţine multă vitamina C şi care ajută la absorbţia eficientă a antioxidanţilor.
     
  • Reglează nivelul de colesterol şi tensiunea arterială. Este recomandat consumul a 3 ceşti de ceai verde pe zi pentru ca nutrienţii şi antioxidanţii să prevină cele două probleme de sănătate.
     
  • Ajută la slăbire. Înainte de antrenamentul la sală beţi o ceaşcă de ceai verde deoarece poate accelera procesul de ardere a grăsimilor iar cafeina vă poate da energie să faceţi exerciţiile care vă modelează atât de frumos silueta.
     
  • Previne artrita. Consumul zilnic de ceai verde poate menţine articulaţiile sănătoase prin acţiunea compusului EGCG, care are proprietatea de a reduce inflamarea şi durerea articulaţiilor.
     
  • Ţine alergiile la distanţă. Cercetătorii japonezi au descoperit în urma unui studiu că acelaşi compus EGCG poate bloca răspunsul organismului la acţiunea unor actori alergeni precum polenul, praful sau părul animalelor de casă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân