Cum să arzi 1300 de calorii fără să faci sport

Se pare că două activități te pot ajuta să scapi de kilogramele nedorite. Iată cum să arzi 1300 de calorii fără să faci sport.
Cum să arzi 1300 de calorii fără să faci sport
Foto: shutterstock

Uneori pare destul de greu să te împarți între locul de muncă, viața socială, sport și să-ți mai ții și casa curată. Dar se pare că două dintre ele pot fi făcute împreună atunci când ai un program încărcat. Iată cum să arzi 1300 de calorii fără să faci sport.

Ai ghicit, poți face curat în casă, iar acest lucru îți pune inima în mișcare similar unui antrenament HIIT.

În urma unui experiment s-a ajuns la concluzia că dacă faci curat într-o casă cu un dormitor, o baie, o bucătărie și un living, arzi în medie 830 de calorii, echivalentul a o oră și 30 de minute de antrenament HIIT. Dintre toate camerele, bucătăria „arde” cele mai multe calorii. Rezultatele arată că atunci când cureți bucătăria arzi, în medie, 276 de calorii, echivalentul a 40 de minute de jogging.

Ei bine, pregătiţi-vă arsenalul, începe curăţenia! Nu uitaţi să chemaţi pompierii, multe calorii vor fi arse!

  1. Dacă îţi place să speli podelele murdare cu mopul, atunci află că această activitate te poate scăpa de aproape 153 de calorii într-o oră. De asemenea, spălatul pardoselei fără instrumente profesioniste te scapă de 187 de calorii în doar 30 de minute.
  2. Spală cada pentru braţe tonifiate! În doar 15 minute de frecat urmele de piatră de pe cadă poţi scăpa de aproape 90 de calorii, lucru care se va simţi în special în braţele tale.
  3. Aspiratorul ţine loc de jogging! În funcţie de dimensiunea locuinței, aspirarea covoarelor ar putea însemna o foarte importantă activitate de ardere a caloriilor: în 30 de minute sunt arse nu mai puţin de 119 calorii.
  4. Dansează cu mătura pentru jumătate de oră şi arzi 136 de calorii.
  5. Maşină murdară? Treci la spălat! Înfrumuseţează-ţi maşina la început de primăvară şi arde cu această ocazie 153 de calorii.
  6. Spală geamurile! În jumătate de oră scapi şi de murdărie, şi de 167 de calorii.
  7. Ai chef de schimbat culoarea pereţilor? Perfect! Nu numai că dai un nou look fresh spaţiului în care trăieşti, dar dai gata şi 167 de calorii.
  8. Dacă alegi să mai şi muţi mobila prin casă, chit că o iei dintr-un loc şi se întoarce fix în acelaşi loc, vei scăpa în doar 15 minute de „agitaţie” de 100 de calorii sau chiar mai multe dacă trebuie să te deplasezi pe scări.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân