Anca Alungulesei recomandă două sucuri naturale ideale pentru vară!

Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi autoarea cărţii “Sănătate la pahar” recomandă doua sucuri naturale presate la rece, ideale pentru vară: sucul de stevie şi mere şi sucul de morcov, apio şi ghimbir.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi autoarea cărţii “Sănătate la pahar” recomandă doua sucuri naturale presate la rece, ideale pentru vară: sucul de stevie şi mere şi sucul de morcov, apio şi ghimbir

Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi autoarea cărţii “Sănătate la pahar” recomandă două sucuri naturale presate la rece, ideale pentru vară: sucul de ştevie şi mere şi sucul de morcov, apio şi ghimbir. Fiecare dintre ingredientele acestor sucuri, în combinaţia corectă, oferă organismului un plus de energie şi sănătate. Sucurile de legume şi fructe, în diferite proporţii, acţionează şi ca remedii naturale în multe afecţiuni.

Pentru prepararea sucului de morcov, apio şi ghimbir sunt necesari 4 morcovi, 3 tije de apio şi 1-2 cm de rădăcina de ghimbir. „Este un suc foarte gustos, care poate fi băut dimineaţa, în loc de micul dejun. Cei care vor să scape de kilogramele în plus vor găsi în ghimbir un aliat perfect. În plus, sucul de ţelină apio are un conţinut bogat în calciu şi potasiu, iar morcovul are proprietăţi detoxifiante, curaţă fluxul sanguin, vindecă acneea şi tratează problemele dermatologice comune”, spune Anca Alungulesei.

Pentru sucul natural presat la rece din ştevie şi mere sunt necesare două legături de ştevie şi două mere: „Stevia este o plantă minune, pentru că ne ajută să eliminăm excesul de lichid din organism, ne scapă de oboseală şi ajută la detoxifierea corpului. În plus, vitamina C (cu puternic efect antioxidant, „vitamina antiîmbătrânire) şi sărurile minerale conţinute de ştevie (magneziu, calciu, fier şi zinc, printre altele) o fac indispensabilă femeilor preocupate de sănătatea şi frumuseţea lor”, explică expertul în nutriţie şi alimentaţie raw-vegană Anca Alungulesei.

Merele „conţin un flavonoid care nu se mai găseşte în niciun alt fruct şi care poate proteja femeile ajunse la menopauza de apariţia osteoporozei. De asemenea, merele cresc densitatea osoasă şi întăresc oasele”, adaugă Anca Alungulesei.

Reţetele pot fi consultate în cartea „Sănătate la pahar. Ghid de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas”. Aceasta este un ghid nepreţuit pentru toţi cei care vor să ajungă într-o formă maximă cu un efort minim – acela de a-şi prepară în fiecare zi câte un suc natural, stors prin presare la rece. În partea introductivă a cărţii, cititorul descoperă de ce sucurile naturale reprezintă cea mai inteligentă hrană care poate fi oferită organismului, iar cea de-a doua parte a cărţii îi furnizează reţetele pentru a pune în practică un stil de viaţă cu beneficii asupra sănătăţii şi frumuseţii corpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Anca Alungulesei - Terapeut în Nutriție
Anca Alungulesei este Terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase am creat revoluționară metodă integrativă de slăbit și menținere Psiho-Dietă, cu rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vieții. Autor carte “Sănătate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”