Alimente pentru o sănătate perfectă!

Pornind de la ideea că 14 alimente – numite SuperAlimente – conţin toţi nutrienţii de care un om obişnuit ar avea nevoie, dr. Steven Pratt trasează cadrul unui program amplu de alimentaţie la capătul căruia forma fizică excelentă este garantată. Iată aliaţii de nădejde împotriva multor afecţiuni
  • Publicat:
Alimente pentru o sănătate perfectă!

Pornind de la ideea că 14 alimente – numite SuperAlimente – conţin toţi nutrienţii de care un om obişnuit ar avea nevoie, dr. Steven Pratt trasează cadrul unui program amplu de alimentaţie la capătul căruia  forma fizică excelentă este garantată. Iată aliaţii de nădejde împotriva multor afecţiuni!

FASOLEA (4 porţii de jumătate de cană de fasole pe săptămână) – Are proprietăţi de scădere a colesterolului, de combatere a afecţiunilor cardiovasculare şi de reglare a nivelului glicemiei.

AFINELE (1 sau 2 căni în fiecare zi) – Conţin cei mai mulţi antioxidanţi capabili să combată maladiile, joacă un rol foarte important şi în menţinerea sănătăţii pielii, în reducerea ridurilor şi tonifierea pielii lăsate.

BROCCOLI (1/2-1 cană zilnic) – Luptă împotriva cancerului, întăreşte sistemul imunitar, scade riscul de apariţie a cataractei, menţine sănătatea inimii şi întăreşte oasele.

OVĂZUL (5-7 porţii pe zi) – Pe lângă proprietăţile sale de prevenire a bolilor şi creştere a speranţei de viaţă, ovăzul este considerat un SuperAliment şi datorită faptului că este ieftin şi accesibil.

PORTOCALELE (1 porţie pe zi) – Ultimele cercetări au relevat beneficiile pe care portocalele le aduc pentru menţinerea sănătăţii cardiovasculare şi prevenirea apariţiei cancerului.

DOVLEACUL (1/2 cană în fiecare zi) – Este una dintre cele mai hrănitoare vegetale şi conţine foarte puţine calorii. Un studiu recent a demonstrat că femeile care au o dietă bogată în carotenoizi, elemente prezente şi în dovleac, prezintă un riscul scăzut de cancer mamar.

SOMONUL SĂLBATIC (2 până la 4 ori pe săptămână) – Este o sursă bogată de acizi graşi Omega 3 de origine marină şi asigură un nivel optim de protecţie împotriva mai multor afecţiuni cardiovasculare.
 

SOIA (cel puţin 15 g de proteine din soia pe zi, împărţite în 2 mese separate sau gustări) – Cercetătorii au recunoscut că soia are un rol de o importanţă majoră în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, a cancerului şi osteoporozei, precum şi în ameliorarea simptomelor menopauzei.

SPANACUL (1 cană de spanac gătit sau 2 căni de spanac crud în fiecare zi) – Numeroase studii au demonstrat legătura dintre consumul de spanac şi un risc scăzut de apariţie a mai multor tipuri de cancer – de colon, pulmonar, de piele, bucal, gastric, ovarian, de prostată, de sân. 

CEAIUL (cel puţin o cană pe zi) – Dacă nu bei o cană de ceai chinezesc cu aromă de portocale la serviciu sau o una de Earl Grey după cină, pierzi o ocazie de a-ţi îmbunătăţi sănătatea şi de a-ţi creşte speranţa de viaţă.

ROŞIILE (în fiecare zi cel puţin o porţie de roşii procesate şi mai multe porţii de roşii proaspete săptămânal) – Studiile au evidenţiat faptul că un consum mare de roşii scade riscul de cancer şi creşte puterea pielii de a lupta cu factorii dăunători care vin din mediul înconjurător.

CARNEA DE CURCAN (o porţie nu trebuie să aibă mai mult de 120 g) – Pieptul de curcan (fără piele) se numără printre cele mai slabe cărnuri şi cu cel mai înalt conţinut de proteine, iar nutrienţii săi menţin sănătatea sistemului cardiovascular şi contribuie la scăderea riscului de apariţie a cancerului.

NUCILE (30 g de 5 ori pe săptămână) – Un studiu efectuat pe subiecţi de diferite rase, genuri şi grupuri de vârstă relevă existenţa unui raport invers proporţional între consumul de nuci şi toate cauzele de mortalitate.

IAURTUL (2 căni pe zi) – Una dintre cele mai importante proprietăţi ale probioticelor din iaurt este întărirea sistemului imunitar şi, prin urmare, de protecţie împotriva infecţiilor.

“SuperAlimente Rx. Paisprezece alimente care vă vor schimba viaţa” de Dr. Steven G. Pratt, Kathy Matthews, Editura Curtea veche, 392 pag., 30 lei

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”