Alege inspirat din legumele si fructele de sezon

Daca aveti nevoie si iarna de rosii optati pentru cele fara coaja din conserve.
  • Publicat:
Alege inspirat din legumele si fructele de sezon
Alege inspirat din legumele si fructele de sezon

Piata propune pe tot parcursul anului o mare varietate de fructe si legume. Dar calitatea lor nu se ridica intotdeauna la inaltimea asteptarilor noastre. Ca tot vine primavara si apar pe tarabe din ce in ce mai multe fructe si legume, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania va aduce la cunostinta cateva sfaturi pentru a le alege si pentru a le pastra si, de ce nu, pentru a beneficia cat mai bine de valoroasele proprietati organoleptice a catorva fructe si legume. De altfel, cele mai sigure, necesare si valoroase fructe pe care ar trebui sa le mancam zilnic. Iata care sunt…

Rosiile
Oferta de rosii s-a largit, astfel incat le putem gasi pe toata perioada anului. Le puteti pastra gustul pentru mai mult timp evitand sa le tineti la frigider. Profitati de rosii vara cand sunt proaspete si se gasesc din belsug, dar daca aveti nevoie si iarna pentru a face sosuri, optati pentru cele fara coaja din conserve.

Pentru ca au fost produse in plin sezon ele vor fi mai bune si mai ieftine.

Andivele
Acestea se inverzesc la lumina, devenind mai amare. Trebuie deci, sa le alegeti mai albe si sa le consumati repede, protejandu-le de lumina. Depozitarea lor la frigider (unde este prea frig pentru ele) le face sa-si piarda din gust.

Daca le preferati mai dulci, puteti sa le preparati in lapte sau sa le adaugati putina smantana la sfarsit. Daca, din contra, le vreti mai amare, scoateti-le din timp la lumina si pregatiti-le in cuptorul cu microunde.

Merele
Exista mai mult de 50 de sortimente diferite de mere, insa pe piata nu gasim mai mult de 5, 6 tipuri, si acestea de cele mai multe ori amestecate si vandute la acelasi pret. Alegeti-le pe cele care va plac, iar cand ati ajuns acasa nu le puneti intr-o fructiera, ci pastrati-le in frigider pentru a va putea bucura mai mult timp de gustul lor.

Perlele
Aveti grija sa nu cumparati prea multe de o data si sa le tineti câteva zile in fructiera inainte de a le consuma. Mai bine cumparati mai putine si mai des.

Salata
Ca si in cazul merelor, exista mai multe sortimente. Alegeti-o mai dulce sau mai amara, dupa cum va place, dar aveti grija sa nu se ofileasca prea repede. Adaugati-i condimentele necesare si amestecati-o chiar inainte de a o manca.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
A fi sau a nu fi vegetariana
A fi sau a nu fi vegetariana
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”