Acai, un miracol impotriva obezitatii?

Comparativ cu laptele de vaca crud, pulpa fructului acai contine de 3 ori mai multe lipide, de 7 ori mai multi carbohidrati.
  • Publicat:
Acai, un miracol impotriva obezitatii?
Acai, un miracol impotriva obezitatii?

A fost suficient ca regina curelor de slabit, celebra Oprah Winfrey sa mentioneze intr-o emisiune numele noului ei aliat impotriva kilogramelor in plus si s-a declansat o isterie mondiala. Mic ca dimensiuni si fara origini glamour, fructul acai este noua raza de speranta de care se agata cu disperare atat actritele de la Hollywood, cat si obezii saraci din Kazahstan.

Dupa cum spuneam, un fruct despre care nu auzise prea multa lume, dar cu reale proprietati vindecatoare s-a metamorfozat peste noapte in „minunea” asteptata dintotdeauna cu sufletul la gura de toti cei care nu au inteles ca doar o alimentatie echilibrata si sportul sunt cheia unui trup armonios.

Dand un simplu search pe Google, observam ca fructul acai originar din padurile braziliene este mai faimos pana si decat Tina Turner (28.100.000 de rezultate fata de 5.670.000 cat a strans legendara diva).

O alta dovada de popularitate? Zeci de mii de oameni din toata lumea si-au virusat computerele accesand site-uri despre acai. Deci, si hakerii sunt la curent cu produsele de slabit

Un superfruct in toata regula

Pana vom afla daca a topit grasimile vedetelor, sa ne informam despre ce valori nutritionale are. Comparativ cu laptele de vaca crud, pulpa fructului acai contine de 3 ori mai multe lipide, de 7 ori mai multi carbohidrati, de 118 ori mai mult fier, de 9 ori mai multa vitamina B1, de 8 ori mai multa vitamina C, cu 50% mai mult fosfor si aceleasi cantitati de proteine si calciu.

De asemenea, are de 10 ori mai multe vitamine si antioxidanti decat strugurii si de 2 ori mai multe decat afinele.

Consumul de acai ne ajuta sa ne pastram inima sanatoasa, fructul fiind o buna sursa de antocianine, compusi ce se afla si in vinul rosu.

Fructul primeste insa un punct in plus, deoarece… nu contine alcool! Este o buna sursa de proteine, fibre si acizi grasi Omega 6 si Omega 9. Are proprietati importante in procesul anti-aging.

Citeste si Cura de gutui, aur curat pentru sanatate
               Pentru o minte agera

Foto:  RED DOT

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alimente care intaresc vederea
Alimente care intaresc vederea
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”