6 superalimente pentru sănătatea ta

Cu siguranţă, ştii care sunt acele alimente cu potenţial negativ şi acele produse care previn, vindecă, înfrumuseţează sau susţin organimsul uman (cum ar fi peştele, orezul brun, fibrele etc).
  • Publicat:
6 superalimente pentru sănătatea ta

Cu siguranţă, ştii care sunt acele alimente cu potenţial negativ şi acele produse care previn, vindecă, înfrumuseţează sau susţin organimsul uman (cum ar fi peştele, orezul brun, fibrele etc).

Însă, azi îţi propunem o listă cu cele mai noi alimente-minune care te vor ajuta să lupţi împotriva îmbătrânirii, care previn cancerul şi stimulează energia.

1.    Chefir

Are mai multe proteine şi mai puţin zahăr decât iaurtul, dar cu aceeaşi textură cremoasă şi cu aproape acelaşi gust şi cu un conţinut bogat de probiotice.

Te ajută la creşterea imunităţii şi te protejează împotriva cancerului de colon. Îl poţi folosi în salate sau piureuri sau pentru prepararea deserturilor, în loc de iaurt.

2.    Jicama (de forma unei ridichi negre, foarte asemănătoare la gust cu gulia dulce)

 

Această rădăcină vegetariană uşor dulce şi crocantă acţionează ca un  prebiotic de promovare a bacteriilor folositoare în intestin. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C care luptă împotriva ridurilor şi stimulează colagenul (proteină care se găseşte în ţesutul conjunctivit, cartilaginos şi osos).

Încearcă-l fiert sau crud în salate, înmuiat în zeamă de lămâie cu praf de brânză pe deasupra.

3.    Usturoi negru

O inovaţie culinară care reduce colesterolul şi scade riscul de a avea cancer, cu atuul că nu lasă în urmă respiraţii urât mirositoare. Îl poţi folosi cu încredere în prepararea sosurilor, pentru pizza şi – crezi sau nu – în prepararea fursecurilor sau a oricăror prăjituri.

4.    Varec (alge brune marine aduse de valuri pe ţărm)

Varecul este o sursă importantă de nutrienţi şi iod, necesară pentru buna funcţionare a glandei tiroide. O luptătoare împotriva cancerului la sân, această algă marină este încărcată de vitamina K, calciu şi alte elemente nutritive esenţiale, iar fibrele ei naturale blochează grăsimile.

Este foarte gustoasă în formă de praf amestecat în chifteluţe sau supe şi îl găseşti, de cele mai multe ori, în magazinele bio.

5.    Drojdia nutriţională
 
O singură lingură din acest produs conţine, în mod incredibil, nouă grame de proteine, iar prin complexul de vitamine B ajută la stimularea energiei, înlăturarea stresului, reducând şi riscul bolilor cronice.

6.    Orz

Esenţa din orz este una dintre cele mai hrănitoare alimente din lume! Bogat în niacină (pentru o piele şi un păr sănătos) luptă împotriva cancerului şi reduce riscul bolilor de inimă. Creşte imunitatea organismului, este un bun antiinflamator, mineralizant, atenuează hipertensiunea, asigură necesarul de vitamine şi este un adevărat sprijin în perioadele de convalescenţă. Poate fi un remediu natural în tratamentul cistitei, anemiei, homoroizilor, reumatismului, diabetului, laringitei, afecţiunilor oculare şi în cazul depresiilor. Foloseşte-l ca substitut pentru paste, orez sau fulgi de ovăz sau în prepararea produselor de patiserie, în locul sortimentelor de făină albă.

Citeşte şi: Top 5 alimente care ajută sportul să-şi facă efectul

Sursa: Women’sHealth

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân