5 băuturi care te fac mai deşteaptă!

Imaginează-ţi cum ar fi viaţa dacă ai putea să intri în supermarket şi să alegi băuturi etichetate cu “fii mai deştept”, “fii mai puternic”, “fântâna tinereţii”, “scapă de kilogramele în plus”, “îmbunătăţeşte-ţi starea de spirit”, etc.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 băuturi care te fac mai deşteaptă!

Imaginează-ţi cum ar fi viaţa dacă ai putea să intri în supermarket şi să alegi băuturi etichetate cu “fii mai deştept”, “fii mai puternic”, “fântâna tinereţii”, “scapă de kilogramele în plus”, “îmbunătăţeşte-ţi starea de spirit”, etc.

Din păcate, lucrurile nu funcţionează aşa – şi produsele care se “aclamează” ca fiind miracole pentru dietă şi sănătate sunt, de obicei, pline de zahăr şi aditivi alimentari nocivi sănătăţii şi siluetei tale.

Dar, dacă vrei într-adevăr să te menţii tânără, sănătoasă, cu o formă fizică de invidiat şi cu o activitate a creierului excelentă, trebuie să ştii că există câteva băuturi naturale care te pot ajuta cu adevărat!

Sucul de rodie

Acest fruct exotic are o cantitate extrem de mare de antioxidanţi şi s-a dovedit a fi un bun ajutor al memoriei şi activităţii generale a creierului. O doză zilnică de rodie poate încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, deci consumul unui pahar cu suc de rodie pe zi te va face, cu siguranţă, mai deşteaptă!

Studiile de laborator au arătat că proprietăţiile acestui suc pot îmbunătăţii considerabil sănătatea inimii, păstrând flexibilitatea arterelor principale şi reducând inflamaţiile la nivelul vaselor de sânge şi prevenind acumularea plăcii bacteriene.

Ceaiul – verde sau negru

Consumul de ceai este o modalitate excelentă de a stimula activitatea creierului, datorită conţinutului său de EGCG (epigallocatechin gallate) – un antioxidant puternic care îmbunătăţeşte activitatea creierului şi luptă împotriva celulelor canceroase. Consumul unei ceşti de ceai pe zi ajută la buna funcţionare a organismului şi la o stare generală de sănătate bună.

Ciocolata caldă neagră

Flavonoizii din cacao ajută la relaxarea mucoasei vaselor de sânge care, la rândul lor, vor scădea tensiunea arterială şi, automat, riscul de afecţiuni ale creierului pe termen lung. O ceaşcă de ciocolată caldă neagră consumată zilnic poate reduce deficienţa cognitivă şi riscul de accident vascular cerebral.

Smoothie din fructe de pădure

Murele şi afinele sunt extrem de benefice în sporirea activităţii neuronale şi a conexiunilor realizate la nivelul creierului, astfel că un smoothie din aceste fructe va ajuta la buna funcţionare a creierului şi la îmbunătăţirea memoriei pe termen lung.

Ceaiul de scorţişoară şi turmeric

Acesta este unul dintre “secretele” de zi cu zi a unei vieţi sănătoase şi active! Scorţişoara conţine doi compuşi chimici – proanthocyanidină şi cinamaldehidă – care reduc proteinele nocive din creier, vinovate de apariţia demenţei.

De asemenea, turmericul inhibă şi el instalarea demenţei şi asigură buna funcţionare a neuronilor şi reconstrucţia sinapselor. Consumă zilnic o cană de ceai de scorţişoară şi turmeric, la care poţi adăuga o picătură de ulei de măsline şi vei obţine remediul absolut împotriva bolilor psihice, cum ar fi Alzheimerul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Reguli anti-burtă pentru bărbaţi!
Reguli anti-burtă pentru bărbaţi!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân