4 paşi pentru acumularea kilogramelor dorite

În timp ce mulţi dintre noi au nevoie să pierdă în greutate, creşterea în greutate poate fi la fel de dificilă. Vă puteţi ajuta de aceste sfaturi pentru a obţine câteva kilograme în plus, într-un mod cât mai sănătos posibil!
  • Publicat:
4 paşi pentru acumularea kilogramelor dorite

 În timp ce mulţi dintre noi au nevoie să pierdă în greutate, creşterea în greutate poate fi la fel de dificilă. Vă puteţi ajuta de aceste sfaturi pentru a obţine câteva kilograme în plus, într-un mod cât mai sănătos posibil!

1. Mâncaţi des

Toată lumea ar trebui să respecte această regulă, dar ea este valabilă mai ales pentru cei care încearcă să câştige în greutate. Mâncaţi de multe ori (cinci până la şase mese mici pe zi) şi încorporaţi în fiecare masă substanţe nutritive.Consumul de fast food şi zaharuri, se exclude, tocmai pentru că acestea conţin o mulţime de proteine şi carbohidraţi. Doriţi să obţineţi o  greutate sănătoasă, nu să construiţi depozite de grăsime. Spre deosebire de mulţi dintre colegii dumneavoastră, gustările ar trebui să fie nutritive, dar bogate în calorii. Nucile, avocado, untul de arahide – toate acestea sunt gustări binevenite într-o dietă pentru acumularea kilogramelor dorite.

2. Consumaţi grăsimi sănătoase

Acest lucru se referă la maximizarea consumului fructelor de avocado, produselor lactate, nucilor (inclusiv untul de arahide) şi a cărnii. Staţi departe de îngheţată, cartofi prăjiţi şi alimente grase nedorite. Grăsimile sănătoase pot fi obţinute din produse alimentare, cum ar fi alunele, caju şi uleiul de măsline. Feriţi-vă de grăsimile saturate (grăsimi rele) obţinute din alimentele procesate. Dacă sunteţi în căutarea unei gustări, câteva alternative bune sunt brioşele din tărâţe, iaurtul, plăcintele cu fructe şi batoanele din cereale.

3. Consumaţi proteine

Deşi se speculează faptul că proteinele construiesc masă musculară, aceastea sunt o parte esenţială a dietei. Proteinele sunt blocul de construcţie al întregului nostru corp: muşchi, oase, piele, păr şi sânge. Alimentele bogate în proteine includ carnea, brânza, laptele, peştele şi ouăle. Pentru vegetarieni, proteinele pot fi găsite în produsele din soia, cum ar fi tofu, cât şi în combinaţii de alimente cum ar fi orezul sau porumbul cu fasole.

4. Bazaţi-vă pe carbohidraţi

Cu toate că au o reputaţie proastă, sunt de foarte mare ajutor în construirea masei musculare şi facilitează toate funcţiile vitale. Carbohidraţii sunt sursa principală de energie a organismului. Ei conţin calorii goale care vor fi cel mai probabil stocate sub formă de grăsime, deoarece zaharurile intră în fluxul sanguin rapid şi provocă o creştere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Orez brunul, pastele, cartofii şi cereale integrale se încadrează în categoria aprobată. Aceste zaharuri sunt eliberate lent în fluxul sanguin şi oferă o aprovizionare constantă de energie pe o perioadă lungă de timp, fără a provoca stocarea de grasime.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”