10 alimente şi băuturi care încălzesc corpul iarna

  • Publicat:

Vremea extrem de rece ne tentează să dăm iama la rafturile cu ceaiuri sau cafea, pentru a ne prepara licori fierbinți ce ne încălzesc corpul. Însă există și alimente care pot creşte temperatura internă. 

Deşi ai fi tentată să crezi că alimentele bogate în calorii sunt indicate în această perioadă rece, află că doar cele sănătoase, bogate în nutrienţi şi antioxidanţi au efecte termogenice reale asupra corpului. Descoperă 10 alimente şi băuturi care îţi încălzesc corpul în timpul iernii!

Ce să mănânci și ce să bei ca îți încălzești corpul

Ovăz – este bogat în fibre, ţine foamea la distanţă şi conţine betaglucan, o substanţă care reduce nivelul colesterolului „rău” din sânge. Consumă-l la micul dejun, în combinaţie cu unt de arahide şi bucăţi de fructe proaspete.

Cartofi dulci la cuptor – sunt bogaţi în vitamina A, fibre, calciu, potasiu şi fier, nutrienţi care contribuie la întărirea sistemului imunitar. În plus, au foarte puţine calorii, deci pot fi consumaţi şi dacă ţii dietă.

Ciocolată caldă – încearcă să o prepari acasă, din ciocolată cu minimum 70% cacao. Antioxidanţii din boabele de cacao te feresc de virusurile care cauzează răceala.

Supă de fasole boabe – nimic nu se compară cu o supă fierbinte în zilele reci de iarnă. Fasolea boabe este bogată în fier şi zinc, minerale despre care s-a demonstrat că ameliorează simptomele virozelor.

Varză de Bruxelles – este bogată în vitamina C şi fibre, ajutând la eliminarea senzaţiei de foame şi la întărirea sistemului imunitar.

Supă de dovleac – această legumă abundă în vitamina A şi carotenoizi, precum licopenul şi betacarotenul, care luptă cu infecţiile din organism.

Tocănițe cu ardei iute – capsaicina din ardeii iuţi accelerează procesul de ardere a grăsimilor şi conferă efect termogenic corpului.

Pastă de avocado – grăsimile sănătoase din avocado sunt indicate atât pentru cei care sunt la cură de slăbire, cât şi celor care doresc să îşi menţină sănătatea inimii. În plus, acestea ţin de foame şi dau corpului senzaţia de bine.

Ceai de ghimbir – este cel mai indicat ceai pentru cei care se plâng de temperaturile scăzute. Pe lângă efectul de încălzire a corpului, ceaiul de ghimbir accelerează arderea grăsimilor şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.

Mere coapte cu scorțișoară – un desert specific sezonului rece, cu un gust desăvârşit. Adaugă în mere câteva bucăţi de nuci şi presară puţină scorţişoară. Merele sunt bogate în fibre, nucile au cantităţi mari de acizi grași Omega 3 (care stimulează circulaţia sângelui), iar scorţişoara are efecte antimicrobiene şi antivirale, care te feresc de răceală şi gripă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”