S-a dat startul detoxifierii de primăvară!

Primavara este anotimpul unui nou inceput. Pentru a avea energia de a te bucura de toate schimbarile minunate pe care le aduce primavara, trebuie sa iti ajuti organismul sa scape de toate toxinele acumulate in sezonul rece.
  • Publicat:
S-a dat startul detoxifierii de primăvară!

Alimentatia joaca un rol esential in detoxifierea organismului. Pentru unele persoane, detoxifierea inseamna renuntarea la cafea, alcool sau fumat. Dar purificarea eficienta a organismului nu presupune numai renuntarea la anumite vicii.

Bineinteles, cu asta trebuie sa inceapa, dar continuarea o reprezinta o dieta care sa ajute organismul sa elimine toxinele acumulate de-a lungul sezonului rece. Dulciurile, grasimile animale, produsele pline de coloranti, conservanti si alte substante daunatoare organismului trebuie eliminate din dieta.

Detoxifierea este menita sa acorde un timp de ragaz aparatului digestiv, sa stimuleze activitatea ficatului, a splinei si bilei. Prin urmare, daca te simti obosita, ai o stare generala proasta si nu ai energie, trebuie sa renunti la toate alimentele care iti “agreseaza” ficatul si organismul in general. Ar trebui sa limitezi consumul de cafea, zahar, bauturi carbogazoase, carne rosie, grasimi saturate, paine si paste fainoase.

Aceste alimente suprasolicita ficatul si sistemul digestiv si te fac sa te simti obosita, fara nici un pic de vitalitate. Daca renunti la alimentele care iti “streseaza” ficatul, ar trebui sa adaugi in meniul tau si cateva legume care ajuta detoxifierea, cum ar fi varza, broccoli si telina. Include si proteine din oua si peste care ajuta ficatul sa scape de toxine.

Daca esti hotarata sa demarezi dieta pentru detoxifierea organismului, iti poti incepe dimineata cu putin suc de lamaie. Acesta stimuleaza sistemul digestiv si iti da energia de care ai nevoie dimineata. Daca bei de-a lungul zilei cateva cani de ceai de trifoi rosu, activitatea ficatului va fi stimulata si va ajuta la curatarea sangelui de toxine. Sucul proaspat de morcovi si sfecla rosie ajuta la functionarea sanatoasa a sistemului digestiv.

Inainte de a incepe o cura de purificare a organismului trebui sa mergi la medic. Acesta iti va recomanda alimetele pe care sa le consumi in functie de nevoile organismului tau. Este posibil sa iti recomande si cateva suplimente alimentare care sa suplineasca eventualele lipsuri din alimentatia ta.

Dar pentru ca purificarea sa functioneze la toate nivelurile vietii tale, trebuie sa faci mai mult decat sa tii o dieta. Va trebui sa iti purifici spatiile in care traiesti si chiar si emotiile.

Curatenia de primavara nu este doar o traditie. Este un obicei pe cat de vechi, pe atat de benefic. Arunca toate lucrurile vechi si nefolositoare pe care le ai acasa sau la birou. Rearanjeaza-ti totul in asa fel incat sa para schimbat si proaspat.

Apoi treci la purificarea emotiilor. Fa-ti o lista cu emotiile negative de care simti ca trebuie sa scapi si incearca diverse solutii pentru a face asta. De cele mai multe ori oamenii nici nu stiu cat de mult le este afectat organismul de emotiile negative inutile.

Plan de purificare a organismului, într-o săptămână!

Luni: Fa cateva exercitii fizice, incearca sa vizualizezi efectele programului de detoxifiere inceput, cumpara alimente sanatoase si incepe dieta de detoxifiere.

Marti: urmeaza dieta de detoxifiere.

Miercuri: asculta muzica relaxanta.

Joi: consulta un specialist in medicina naturista pentru a-ti recomanda plantele care pot ajuta procesul de purificare.

Vineri: fa o baie relaxanta cu ulei enetial de lavanda si sare de baie.

Sambata: curata una dintre camerele in care iti petreci mult timp.

Duminica: urmeaza dieta de purificare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: