5 plante pentru o detoxifiere rapidă şi uşoară

În ultimii ani, pasionaţii de diete şi stil de viaţă sănătos şi-au pus în minte să nu rateze sezoanele de detoxifiere a organismului.
  • Publicat:
5  plante pentru o detoxifiere rapidă şi uşoară
În ultimii ani, pasionaţii de diete şi stil de viaţă sănătos şi-au pus în minte să nu rateze sezoanele de detoxifiere a organismului. Se începe cu începutul, adică cu luna ianuarie, după tradiţionalele excese de Sărbători.
 
Atenţie însă, medicii avertizează că organismul are propriile metode de detoxifiere şi că nu este necesar să agresaţi colonul cu soluţii precum cele pe bază de apă sărată, oţet, ardei iute. 
 
În primul rând, odihna, hidratarea, o alimentaţie echilibraţă şi mişcarea vor ajuta organismul să funcţioneze în parametri, însă îţi recomandăm şi câteva alimente menite să potenţeze funcţia de purificare şi elimare a toxinelor. De asemenea, nu confunda un regim de detoxifiere cu unul de slăbire!
 

Ceai de hibiscus

Neîndulcit. Îl găsim în multe combinaţii, în general alături de fructe, şi este responsabil pentru culoarea roşie a ceaiului. Dar florile de hibiscus sunt extrem de plăcute şi dacă le infuzăm fără alte adaosuri de plante sau îndulcitori. Pe lângă gustul acrişor, ceaiul de hibiscus este de folos celor care suferă de balonare. De asemenea, ajută la reglarea retenţiei de apă în organism.
 

Grepfrut

Dacă îţi place gustul este perfect. Dacă nu îţi place, educă-ţi gustul. Mai ales că în acest sezon poţi găsi fructe coapte natural, cu o aromă deosebită.  Grepfrutul consumat pe stomacul gol ajută la arderea grăsimilor. Un nou studiu al cercetătorilor asiatici spune însă că nu doar fructul are un efect pozitiv asupra siluetei, ci şi mirosul. Aroma uşor înţepătoare dar reconfortantă dă comanda de “ardere a celulelor grase” şi de reducere a apetitului alimentar.

Guacamole

Avocado este pe lista alimentelor bune de avut în dietă tot timpul anului – conţine acizi graşi esenţiali, ajută digestia, protejează organe vitale precum inima şi ficatul, conţine antioxidanţi. În această perioadă, puteţi paria şi pe guacamole – sosul mexican din avocado şi coriandru. Combinaţia dintre cele două dă stomacului senzaţia de saţietate.

Ceaiul alb face abdomenul plat

Chinezii obişnuiesc să consume ceai alb la ceremonii sau la sărbători. Pentru mulţi români , ceaiul alb încă este o curiozitate. Cumpăraţi ceai alb de calitate cu prima ocazie (verificaţi eticheta şi alegeţi sortimentele ce nu conţin arome arficiale). Un studiu al americanilor a arătat că ceaiul alb poate stimula în acelaşi timp lipoliza (arderea grăsimilor) şi bloca adipogeneza (formarea celulelor grase). Evident, nu se consumă îndulcit, iar dieta nu trebuie să abunde în grăsimi şi zahăr.

Apă cu lămâie

Nu o dată aţi auzit despre cât de bună e apa plată cu lămâie. Nu degeaba se tot repetă. Alegeţi lămâi bio, tăiaţi în felii şi pune-şi le într-o cană cu apă plată. Consumaţi 8 pahare de astfel de apă pe zi şi vă veţi ajuta ficatul să funcţioneze corect. În coaja de lămâie se găseşte un puternic antioxidant care stimulează ficatul să elimine toxinele din corp.
 
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Apa detoxifiantă, mit sau realitate?
Apa detoxifiantă, mit sau realitate?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: