4 metode eficace pentru detoxifiere

Vara ne aduce vreme frumoasă şi caldă, oferind o oportunitate ideală pentru a ne detoxifia organismul. Studiile arată că procentul persoanelor care adoptă o cură de detoxifiere cel puţin o dată pe an este în creştere, din ce în ce mai mulţi oameni sunt familiarizaţi cu acest proces de îmbunătăţire a sănătăţii.
  • Publicat:
4 metode eficace pentru detoxifiere

Vara ne aduce vreme frumoasă şi caldă, oferind o oportunitate ideală pentru a ne detoxifia organismul. Studiile arată că procentul persoanelor care adoptă o cură de detoxifiere cel puţin o dată pe an este în creştere, din ce în ce mai mulţi oameni sunt familiarizaţi cu acest proces de îmbunătăţire a sănătăţii.

„Scopurile principale sunt cele de a pune într-o oarecare stare de repaos sistemul digestiv, în a consuma reziduurile proteice intracelulare prin autofagie şi a diminua concentraţia xenobioticelor (toxice, xeno-estrogeni, metale) care se pot acumula în diverse ţesuturi şi mai ales în cele bogate în grăsimi (ţesut adipos, nervos, etc.). Aceste elemente nocive acumulate în organism pot proveni din mai multe surse, inclusiv pesticide, fungicide, fertilizanţi şi alţi contaminanţi de mediu, produse de uz casnic, alimente procesate şi agenţi de ambalare, alcool, medicament, haine şi multe altele. Oferind corpului o pauză de detoxifiere, prin alimentaţie şi suplimente nutritive cu capacitatea de absorbţie a toxinelor deversate în intestin, ne putem creşte nivelul de sănătate şi vitalitate”, afirmă cercet. dr. Horaţiu Albu, master în biologie moleculară.

Ce se întâmplă în corp în timpul detoxifierii?
Dacă nu consumaţi nimic altceva decât sucuri naturale timp de o săptămână, veţi pierde în greutate, pentru că nu mâncaţi, nu pentru că organismul se detoxifica. Toţi suntem conştienţi de faptul ca fructele şi legumele sunt bune pentru organism, dar ce se întâmplă când ne rezumăm numai la consumul unora dintre ele, care nu furnizează toţi nutrienţii necesari bunei funcţionări a organelor? Aici intră în scena suplimentele cu chlorella de exemplu care ajută la susţinerea organismului fiind o sursă bogată în vitamine şi minerale.

„Corpurile noastre elimină toxinele hidrosolubile zi de zi, datorită rinichilor, plămânilor, transpiraţiei. Însă în zilele noastre în care chimizarea a atins cote paroxistice, un rol tot mai important în degradarea sănătăţii îl au elementele toxice, denumite liposolubile, care sunt stocate în ţesuturile cu conţinut mare de grăsime şi care sunt eliminate doar rareori de către ficat pe cale biliară în intestin de unde mai apoi sunt reabsorbite. Sănătatea este puternic perturbată de ele, iar curele de dezintoxicare care vin şi cu o lipoliză susţinută de spiruline pot ajuta la întrerupere acestui cerc vicios”, spune specialistul.

 

4 metode pentru o detoxifiere sănătoasă

1. Dieta de curăţare şi hidratare.
O dietă de curăţare se afla în centrul oricărui program de detoxifiere. Scopul este de a vă concentra pe produsele alimentare de bună calitate, în general lichide care să aducă o cantitate scăzută de calorii însă care să ajute la menţinerea pe cât posibil a unui nivel glicemic cât de cât stabil. Organismul îşi va consuma mai întâi rezervele de glicogen, apoi celulele îşi vor utiliza prin autofagie proteinele defecte şi în final va intra în funcţiune ketogeneza însoţită invariabil şi de lipoliza cu eliberare în fluxul sangvin şi de substanţe toxice liposolubile. În eliminarea acestora după ce îşi efectuează pasajul hepato-intestinal intervin spirulina şi chlorella, ce conţine o mare concentraţie şi varietate de nutrienţi naturali precum şi clorofilă, proteine, fier.

2. Includeţi suplimente nutritive naturale.
Aceste remedii naturale puternice pot ajuta la eliminarea toxinelor şi a metalelor grele, sprijină organele excretoare, ajuta la reducerea inflamaţiei, la îmbunătăţirea circulaţiei, intensifică digestia şi susţin imunitatea.

3. Exerciţiile fizice.
Mişcarea fizică regulată este critică în timpul unei cure de detoxifiere, deoarece se mobilizează mai bine sistemul limfatic pentru a promova eliminarea mai eficientă a toxinelor. Fără exerciţii fizice regulate, procesul de detoxifiere este încetinit, ca un blocaj de trafic. Circulaţia corectă este esenţială pentru sănătatea generală, iar în cazul detoxifierii, este o necesitate. Chiar şi o plimbare obişnuită poate face o mare diferenţă.

4. Rolul meditaţiei.
Puteţi maximiza beneficiile detoxifierii prin meditaţie, yoga, relaxare în natură şi odihnă. Managementul stresului sănătos este o modalitate importantă pentru a sprijini bunăstarea la fiecare nivel. De fapt, practicile minte-corp, cum ar fi meditaţia, pot încuraja un proces mult mai profund de detoxifiere. Rolul conexiunii minte-corp în detoxifiere este un subiect important şi un element benefic în curele de detoxifiere sănătoasă.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: