3 regimuri de detoxifiere… extremiste

Prezentarea, pe scurt, a trei regimuri detox severe ce pot fi urmate doar sub supraveghere medicală.
  • Publicat:
3 regimuri de detoxifiere... extremiste

Detoxifierea urmăreşte eliminarea toxinelor din organism, având ca scop o stare de bine, un tonus mai bun şi un boost de energie.

Sunt, însă, şi regimuri care pot fi ţinute mai greu, fiind foarte severe şi greu de urmat. Nu zic că nu sunt eficiente (eu am încercat una dintre ele cu folos), însă trebuie să îţi cunoşti limitele organismului atunci când te gândeşti să apelezi la o astfel de metodă de detoxifiere.

Specialiştii susţin în cor că aceste diete extreme pot crea probleme digestive. Sau, dacă sunt ţinute pe o perioadă mai lungă, pot duce la diferite carenţe de vitamine, săruri, minerale, la deshidratare sau, mai rău, la alte probleme ale organismului. Dacă vrei să încerci astfel de diete este bine să îţi faci analize, să le ţii la recomandarea şi sub supravegherea unui nutriţionist. Şi în niciun caz să nu le ţii pe timp îndelungat.

Postul negru

Deşi din bătrâni postul negru legat de credinţa ortodoxă presupune abtinenţa totală de la orice aliment, inclusiv de la apă, nimeni nu îl recomandă în această formă. Pentru a împiedica deshidratarea corpului şi pentru facilitarea eliminării toxinelor prin rinichi şi piele, apa este esenţială. Chiar şi aşa, acest regim sever trebuie neapărat ţinut sub supravegherea unui medic, chiar şi pe o perioadă scurtă.

Timp de o zi, două, această modalitate detox are ca principală acţiune curăţarea, purificarea trupului şi de a odihni anumite organe, în special sistemul digestiv. Important este ca după cele câteva zile de post negru, revenirea (care ar trebui ca perioadă să fie aproximativ egală cu perioada de post) să se facă treptat, întâi cu supe, sucuri (hrană lichidă) şi apoi, să se mănânce hrană solidă.

Detoxifierea ficatului by Hulda Clark

Sunt multe păreri cu privire la acest detox rapid, dar destul de greu de ţinut. Este eficient (îmbunătăţeşte digestia, curăţă colonul), însă trebuie urmat cu stricteţe, şi, de preferat, la recomandarea unui medic. Eu aşa am făcut. Acum doi ani, după o şedinţă de colonohidroterapie, medicul care a realizat procedura mi-a recomandat acest detox rapid pentru ficat cu sare amară, ulei de măsline şi suc de gref roşu.

Are ca scop eliminarea toxinelor acumulate în ficat şi colecist. Însă, tocmai pentru că pot exista complicaţii, este necesar să te afli sub supravegherea unui medic atunci când îl ţii (mai ales că există şi contraindicaţii).

Important este să ai două zile libere (week-end-ul este cel mai recomandat). În prima zi, de la ora 14 nu mai mănânci nimic, iar până atunci e bine să fi mâncat doar supe sau legume. La ora 18.00 trebuie băut primul pahar cu apă în care ai dizolvat o lingură de sare amară, iar la ora 20, al doilea. La ora 22.00 bei un pahar în care jumătate l-ai umplut cu zeama unui gref roşu şi jumătate cu ulei de măsline presat la rece. Apoi, ar trebui să stai lungit pe spate şi să nu te mai dai jos din pat.

În cazul în care mai suporţi (eu am renunţat la ele, pentru că n-aş mai fi suportat nici un strop de amăreală în plus), ar fi indicat să mai bei la 6 şi la 8 dimineaţa, încă 2 pahare cu apă în care ai dizolvat sare amară. Toată dimineaţa respectivă, intestinul se curăţă şi este posibil să vezi nişte bănuţi verzi, ca nişte boabe de mazăre aplatizate, “pietricele” care ţi-au populat colecistul. Pe la 12, 13, poţi mânca o supă, iar mai târziu nişte legume fierte. Acest tip de detox e folosit şi de vedete, aşa cum recunoaşte Ioana Ginghină pe blogul personal.

Dieta cu alimente lichefiate

În cartea „Greutatea ideala„, Deepak Chopra  (tradusă de Rocsana Niţă, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2003, www.curteaveche.ro) spune că se poate consuma orice aliment, cu condiţia să fie în prealabil lichefiat (pasat şi amestecat cu apă călduţă). Însă, dacă se doreşte şi o purificare a organismului, se recomandă consumul de alimente proaspete. Timp de câteva zile, îţi poţi detoxifia organismul bând doar sucuri/supe de fructe şi legume sau ceaiuri.

Pentru a accelera detoxifierea, dar şi pentru a elimina ama (o substanţă albicioasă, vâscoasă, ce poate bloca anumite canale din organism, conform medicinei ayurvedice), Deepak Chopra  recomandă să bem cantităţi mici de apă cât mai caldă pe parcursul întregii zile (temperatura apei este perfectă, în momentul în care sunteţi nevoiţi să suflaţi în ea). Pentru a obţine rezultate optime, ar trebui să beţi apă fierbinte o dată la fiecare jumătate de oră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: