Talasoterapie

Aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăţilor climatului marin, ale apei de mare, ale nămolurilor marine, ale nisipului de pe litoralul marin şi ale algelor marine.

Principalele indicaţii ale talasoterapiei sunt reumatismele degenerative (artroza), durerile vertebrale cronice, unele tulburări ginecologice de origine funcţională (congestia micului bazin, scurgeri men­struale dificile şi dureroase sau neregulate, raporturi sexuale dureroase), tulburări gingivale (iritaţii sau congestii ale gingiilor, deşosare (dezvelirea porţiunii radiculare a unui dinte în urma retractării ţesutului gingival) sau derma­tologice (psoriazis), stări de oboseală fizică sau psihică, con­valescenţe, sechele ale traumatismelor şi cele chirurgicale.

Contraindicaţiile privesc bolile infecţioase în perioadă acută, tulburările cardiovasculare, hipertiroidia sau alergia la iod, hipertensiunea arterială, afecţiunile otorinolaringologice (ex. otită, sinuzită, laringită etc.), cancerele şi unele boli ale pielii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal