Paracenteza

Creare a unui orificiu în timpan, în scop terapeutic.

Paracenteză este indicată pentru tratamentul otitelor medii acute, purulente sau seroase.

Sub anestezie locală sau generală se perforează cu un ac special membrana timpanului.

In caz de otită purulentă aceasta tehnica permite puroiului să se scurgă sau să fie prelevat; în caz de otită seroasă, poate fi amplasat în orificiul practicat un aerator transtimpanic (mic aparat în formă de yo-yo, dotat cu un canal central), care permite pătrunderea aerului exterior în urechea medie. Timpanul se cicatrizează de la sine ulterior.

Această intervenţie poate fi practicată la orice vârstă, chiar la sugari, şi poate fi repetată la nevoie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?