Micoza

Infecţie provocată de o ciupercă microscopică.

Micozele cutanate se manifestă printr-o afectare a pielii, a plicilor (intertrigo), a spaţiilor dintre degete, a pielii capului, a unghiilor (onicomicoză), a gurii sau a vaginului.

Micozele profunde constituie formele cele mai grave. Infecţia cu candida poate lua forma unei septicemii cu extindere la endocard, la plămâni, la meninge şi Ia rinichi.

Diagnosticul micozelor se pune pe baza examinării leziunilor, a examenului direct sau după cultura prelevatelor.

Tratamentele locale adecvate permit vindecarea majorităţii leziunilor locale. Micozele profunde sunt de cele mai multe ori sensibile la acţiunea medicamentelor antimicozice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?