Angioplastie

Refacerea continuităţii sau a calibrului unui vas de sânge deformat sau obstruat, prin metode chirurgicale. De obicei, pentru reconstrucţie se foloseşte ţesut propriu (de la un vas de mai puţină imprtanţă funcţională a emmebrului inferior), sau se foloseşte un ţesut sintetic. Pentru dilatare se utilizează o tehnică transcutanată de introducere a unui balon ce se poate dilata prin umflarea lui cu aer, urmărindu-se tocmai refacerea diametrului vasului parţial obstruat. În unele cazuri se recurge la montarea unui stent. Metoda cu balonaşul de dilatare nu se aplică pentru vasele complet obstruate, iar pentru oricare din cazuri, intervenţia presupune spitalizare şi luarea de măsuri de supraveghere stricte, de prevenire a unor complicaţii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?