Ingredientele principale de care are nevoie pielea

Există mai multe ingrediente pe care ar trebui să le foloseşti atunci când vine vorba de îngrijirea pielii şi pe care ar trebui să le cauţi pe eticheta produselor cosmetice şi de îngrijire pe care le cumperi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ingredientele principale de care are nevoie pielea

Toamna este momentul perfect pentru a regenera piela, este anotimpul în care trebuie să atenuezi daunele aduse de vară şi să îţi pregăteşti tenul şi pielea pentru sezonul rece. Ceea ce multe persoane nu ştiu este faptul că produsele potrivite şi utilizate vara ar trebui să fie înlocuite cu formule care conţin ingrediente nutritive menite să menţină pielea hidratată şi elastică în sezonul rece, atunci când este mai predispusă la uscare şi iritare.

Există mai multe ingrediente pe care ar trebui să le foloseşti atunci când vine vorba de îngrijirea pielii şi pe care ar trebui să le cauţi pe eticheta produselor cosmetice şi de îngrijire pe care le cumperi.

Ceramide
Chiar dacă ai avut pielea strălucitoare şi netedă întreaga vară, toamna poate aduce schimbări neaşteptate în ceea ce priveşte aspectul acesteia. Specialiştii recomandă ca în sezonul rece să să apelezi la produse care conţin ceramide, care ajută pielea să-şi menţină umiditatea şi implict gradul de hidratare.

Glicerina
Această substanţă ajută la prevenirea uscării şi descuamării pielii cauzate de vânt şi temperaturi scăzute şi are capacitatea de a „absorbi” umiditatea din mediul înconjurător, menţinând pielea hidratată şi elastic. Alege produse care conţin glicerină, dar ai grijă să nu faci exces de această subtanţă deoarece, în cantităţi mari, poate fi dăunătoare.

Acizii alfa-hidroxi (AHA)
Odată cu schimbarea aerului şi a temperaturilor vei observa şi o schimbare la nivelul pielii şi anume uscarea şi predispunerea acesteia la eczema şi roşeaţă. O problemă frecvent întâlnită este acumularea de celule moarte la suprafaţa pielii. Din acest motiv, toamna şi iarna sunt anotimpurile perfecte pentru a exfolia pielea şi a scăpa de „reziduurile” de la suprafaţa acesteia. Dermatologii recomandă tratamentele de exfoliere care conţin AHA, substanţe care curăţă şi hidratează pielea stimulând, în acelaşi timp, producţia de colagen şi elastină.

SPF de toamnă
Ştim deja pe de rost teoria legată de protecţia solară. Din păcate, însă, majoritatea dintre noi ţinem cont de această regulă doar în timpul verii. Indiferent de sezon, expunerea la razele solare nu poate fi evitată, astfel că protecţia solară nu ar trebui să lipsească din ritualul tău zilnic de îngrijire nici în sezonul rece. Poţi alege produse cu un factor SPF mai scăzut, dar nu trebuie să uiţi să aplici o cremă cu protecţie UV cel puţin de două ori pe zi!

Alimente pentru piele
Îngrijirea pielii nu trebuie să fie realizată doar la exterior, ci şi din interior. Iată, deci, care sunt alimentele care trebuie incluse în dietă, pentru frumuseţea şi sănătatea pielii: merele, avocado, bananele, morcovii, sfecla, usturoiul, strugurii, dovleacul, cartofii dulci.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân