Punte dentară fixată pe implanturi, soluţia pentru un zâmbet impecabil în mai puţin de 24 de ore!

Pentru persoanele rămase fără dinţi, singura soluţie pare a fi proteza dentară, dar aceasta nu e deloc confortabilă şi nici estetică. Din fericire, acum există o metodă inovatoare de restaurare a întregii danturi, în doar 24 de ore!
  • Publicat:
Punte dentară fixată pe implanturi, soluţia pentru un zâmbet impecabil în mai puţin de 24 de ore!

Pentru persoanele rămase fără dinţi, singura soluţie pare a fi proteza dentară, dar aceasta nu e deloc confortabilă şi nici estetică. Din fericire, acum există o metodă inovatoare de restaurare a întregii danturi, cu care vei obţine o dantură fixă rapid, în doar 24 de ore. Tehnica fast&fixed reprezintă alternativa pacienţilor care îşi doresc dinţi ficşi, rapid şi fără complicaţii, în doar 24 de ore. Dr. Ionuţ Leahu, medic stomatolog, ne-a explicat în ce constă această procedură şi care sunt pacienţii vizaţi.

Candidaţii ideali pentru intervenţia fast&fixed

  • Pacienţii care şi-au pierdut toţi dinţii şi care îşi doresc o lucrare fixă
  • Pacienţii care au dinţi irecuperabili sau care nu mai pot susţine o lucrare fixă pe proteze dentare
  • Pacienţii la care nu pot fi puse implanturi dentare clasice din cauza pierderii osoase
  • Pacienţii care au nevoie de intervenţii laborioase
  • Purtătorii de proteze dentare care îşi doresc dinţi ficşi

Punte dentară fixată pe implanturi: etapele procedurii

Intervenţia fast&fixed presupune inserarea a 4 implanturi dentare în mandibulă şi 6 în maxilar, pe care urmează să fie apoi poziţionată o proteză fixă, ce nu poate fi îndepărtată decât de medicul dentist.

„Într-o singură intervenţie de chirurgie dentară, medicul specialist în implanturi dentare face extracţii dentare, curăţă infecţiile de la nivelul osului (se poate recurge şi la augmentări osoase), inserează şase implanturi dentare în arcada superioară şi patru implanturi dentare în partea de jos. La finalul intervenţiei, medicul specialist  prelevă amprentele iar a doua zi pacientul primeşte lucrări provizorii fixe, cu care poate mânca supe, iaurturi, piureuri, pentru un interval de patru luni, timp în care implanturile dentare se osteointegrează”, spune dr. Ionuţ Leahu. 

După patru luni, pacientul va primi lucrări finale, care sunt înşurubate şi pot fi întreţinute extrem de uşor.

Etapele procedurii:

1. Consultaţia iniţială – presupune realizarea de radiografii şi poze pentru a putea stabili coordonatele tratamentului, respectiv numărul implanturilor şi tipul acestora. De asemenea, se discută durata tratamentului şi costul acestuia.

2. Etapa chirurgicală – În această fază se introduc implanturile dentare şi se realizează augumentarea osoasă dacă este necesar. Imediat după intervenţie se realizează amprentarea pentru lucrarea provizorie. Inserarea şi adaptarea lucrării provizorii se face la 24 de ore după inserarea implanturilor. Astfel, puteţi zâmbi, vorbi şi mânca imediat după operaţie.

Firele de sutură sunt îndepărtate la 7 zile după intervenţie, urmând o perioadă de vindecare pentru a permite implanturilor să se integreze în os. Această perioadă poate dura între 4 şi 6 luni.

După integrarea implantului, urmează descoperirea acestuia printr-o mică incizie la nivelul gingiei. Pe implant se ataşează un bont (formator gingival) pentru a ajuta la vindecarea şi cicatrizarea în formă finală ce precede partea protetică.

La 5-7 zile de la aplicarea bontului se poate lua amprenta pentru lucrarea finală.

3. Faza protetică (dinţii definitivi) – După sudarea implantului în os, urmează fixarea lucrării definitive. Aceasta arată exact ca dinţii naturali şi este realizată din ceramică sau zirconiu. Îngrijirea post-operatorie presupune respectarea cu stricteţe a igienei dentare zilnice, periajul profesional şi detartraj la fiecare 6 luni şi vizite regulate de profilaxie.

Astfel, în doar 24 de ore, zâmbetul tău îşi redobândeşte frumuseţea, printr-o intervenţie complexă, dar rapidă şi minim invazivă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”