Cum îmbunătăţeşte sănătatea dinţilor o periuţă electrică?

În afara vizitelor la medicul stomatolog este importantă îngrijirea zilnică a dinţilor. Pentru a avea o igienă dentară impecabilă, alegerea pastei de dinţi, a apei de gură şi un periaj corect sunt esenţiale. Dacă până acum foloseai o periuţă de dinţi clasică, îţi recomandăm să o încerci şi pe cea electrică, ideală pentru toate grupele de vârstă. Iată de ce:
  • Publicat:
Cum îmbunătăţeşte sănătatea dinţilor o periuţă electrică?

În afara vizitelor la medicul stomatolog este importantă îngrijirea zilnică a dinţilor. Pentru a avea o igienă dentară impecabilă, alegerea pastei de dinţi, a apei de gură şi un periaj corect sunt esenţiale.

Dacă până acum foloseai o periuţă de dinţi clasică, îţi recomandăm să o încerci şi pe cea electrică, ideală pentru toate grupele de vârstă. Iată de ce:

– Îndepărtează mai multă placă bacteriană decât o periuţă de dinţi clasicã şi este eficientă împotriva bolilor parodontale.
 
– Timpul de folosire este mult mai mic. Pentru a peria cele două arcade dentare este nevoie de doar 2 minute. În plus, mişcările capătului activ, de translaţie şi oscilaţie, dar şi dimensiunile reduse, care îl pot face să pătrundă cu uşurinţă în locuri greu accesibile cu o periuţă manuală, oferă o eficienţă sporită.

– Periuţa electrică este mai puţin agresivă cu dinţii şi gingiile, nu afectează smalţul şi nici coroanele dentare, datorită unui senzor de presiune care blochează periuţa în caz de apăsare excesivă.

– Dimensiunile reduse te ajută să scapi de senzaţia neplăcută de vomă, iar capetele pot fi schimbate şi folosite fie pentru periajul limbii, fie pentru efectul de aţă dentară, sau albire, în cazul cupelor din cauciuc.

– Poate fi combinată pe acelaşi dispozitiv cu duşul bucal, foarte eficient în îndepărtarea resturilor alimentare interdentare şi curăţarea aparatelor ortodontice fixe, precum şi a lucrărilor protetice pe implanturi dentare.

– Unele periuţe sunt dotate cu timer, astfel încât cel care o foloseşte să ştie care este perioada optimă a periajului pentru ca acesta să fie eficient.

– În cazul copiilor, periuţa electrică este ideală deoarece accesul către toţi dinţii este mult mai mare faţă de periuţa manuală. De asemenea, este de un real ajutor pentru persoanele cu deficienţe psiho-motorii.

Descoperă o curăţare dentară revoluţionară!
Periuţa electrică Oral-B oscilează, se roteşte şi pulsează de 48.800 de ori pe minut faţă de numai 600 de mişcari ale unei periuţe manuale obişnuite. De aceea, elimină până la 100% mai multă placă bacteriană faţă de o periuţă manuală

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce anume deteriorează smalţul dentar?
Ce anume deteriorează smalţul dentar?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”