Cele mai bune secrete de îngrijire a părului

Probabil ştii deja multe despre îngrijirea părului, dar iată mai jos şi câteva secrete mai puţin cunoscute.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai bune secrete de îngrijire a părului

Orice outfit ai avea, oricât de preţioase ţi-ar fi accesoriile sau oricât de trendy machiajul, nu uita să acorzi o importanţă specială coafurii. Ori doar un păr sănătos şi cu aspect îngrijit poate să îţi completeze perfect imaginea. Probabil ştii deja multe despre îngrijirea părului, dar iată mai jos şi câteva secrete mai puţin cunoscute.

Îngrijirea părului subţire, rar şi moale

Unul dintre primii paşi pentru îmbunătăţirea look-ului în cazul unui păr foarte subţire este să alegi produsele de îngrijire potrivite şi apoi să experimentezi cu produsele de styling.
Cele mai multe femei încep prin a folosi un şampon şi balsam pentru volum, dar deseori nu ştiu ce să aleagă din multitudinea de produse existente pe piaţă.

Sfatul nostru este să verifici lista de ingrediente a produselor, pentru început caută unul care să conţină proteine, apoi verifică ce efecte are şi cum acţionează, te interesează practic să îmbunătăţeşti textura şi grosimea firelor de păr. Atenţie, produsele de hidratare îngreunează părul, reducându-i volumul, deci în cazul unui astfel de păr trebuie aplicat doar pe vârfuri.

Cel mai sănătos mod de a-ţi îndrepta părul

Singura modalitate de a îndrepta părul, fără a-i provoca daune este prin utilizarea unor şampoane speciale sau produse de styling. Aceste produse pot netezi şi înmuia buclele lejere, iar deşi nu-ţi vor da aspectul perfect drept ca în cazul folosirii unei plăci reprezintă o alternativă mai sănătoasă.
Utilizaţi şampoane şi balsamuri hidratante special concepute pentru hidratarea şi catifelarea părului şi creme sau seruri pentru îndreptarea părului care se aplică în momentul coafării părului (înainte sau după uscarea lui).

Proteine, fier şi uleiuri sănătoase pentru un păr frumos

Mănâncă peşte, somon şi nuci! Proteinele şi grăsimile bune cu omega-3 ajută la crearea unui scalp sănătos. Legumele cu frunze verzi, fasolea şi morcovii sunt, de asemenea, bune pentru pletele tale. Fereşte-te de dietele drastice care vizează pierderea rapidă în greutate. Ele pot înfometa organismul de substanţe nutritive importante şi astfel să ducă la un păr fragil sau chiar la căderea părului.
Dacă ai de gând să ţii o dietă pe termen mai lung sau observi semne ale căderii părului încearcă o gamă de cosmetice împotriva căderii părului care conţine atât şampoane tonifiante şi loţiuni tratament pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

Protejează strălucirea părului tău cu apă caldă

Apa fierbinte afectează uleiurile protectoare care acţionează ca un balsam natural asupra firelor de păr, iar astfel strălucirea naturală a părului tău poate dispărea. Asta nu înseamnă că acum trebuie să suferi făcând duş/baie cu apă rece, dar poţi în schimb să foloseşti apă călduţă pentru a-ţi spăla părul. Şi nu uita, răsfaţă-ţi scalpul printr-un masaj în timp ce aplici şamponul.

Volum natural

Tipul părului tău este dat de genele tale. Roşcatele naturale au firul de păr mai gros, în timp ce blondele îl au mai subţire, dar în schimb au un număr mai mare de fire de păr. Din fericire, poţi creşte volumul părului indiferent de culoarea acestuia. Foloseşte un balsam fără clătire sau o spumă de volum, apoi cu un foen usucă mai întâi zona rădăcinii părului. Usucă restul părului stând cu capul în jos pentru un plus de volum suplimentar. Dacă părul tău este foarte fin, foloseşte aer cald şi nu fierbinte la foen.

Nu trata mătreaţa cu uleiuri!

Mătreaţa nu este un tip de piele uscată – în ciuda fulgilor albi care cad uşor peste umeri. O afecţiune minoră a pielii scalpului este de vină. Frecarea cu loţiuni uleioase a scalpului poate face doar rău.
Şampoanele dedicate anti-mătreaţă sunt cele mai bune remedii având ingrediente speciale pentru a o trata. Lăsaţi şamponul să acţioneze timp de 5 minute apoi  asiguraţi-vă că îl clătiti bine. Şamponul antimătreaţă cu grâu şi propolis de la APIVITA îndepărtează mătreaţa şi tratează uscăciunea scalpului, restabilind sănătatea scalpului.

Aveţi grijă, coafurile pot „răni” părul

Banalele coafuri tip coadă de cal şi împletiturile sunt excelente pentru a reda stilul tău personal. Dar atunci când sunt prea strânse, acestea pot provoca ruperea părului şi chiar deteriorarea rădăcinilor.
Purtarea părului foarte strâns tot timpul poate duce chiar la căderea părului. Lăsaţi părul liber în fiecare noapte! Pentru stilurile împletite menite să dureze foarte mult timp, lăsaţi părul un pic mai lejer la nivelul scalpului. Dacă purtaţi extensii grele de păr, daţi părului vostru o pauză după vreo trei luni.

Protejaţi părul de soare

Soarele nu este mai blând cu părul tău decât este pentru pielea ta. Expunerea la soare uscă părul, putând duce la degradarea lui mai ales dacă este vopsit sau tratat chimic. Mai ales în timpul verii foloseşte un spray de păr cu protecţie SPF sau un balsam de păr ce are şi protecţie UV incorporată.

Albirea prematură a părului este genetică

Părul alb nu este mereu un semn legat de îmbătrânire. Dacă nu încă 40 de ani şi totuşi observi mai mult de câteva fire de păr gri, sunt sanse să fie din cauze ereditare. Părul alb, de obicei, nu este un semn al unor probleme de sănătate, deşi anemia, problemele tiroidiene, deficitul de vitamina B-12 şi vitiligo pot provoca albirea prematură.

Îţi poţi vopsi sau şuviţa părul pentru a acoperi firele albe, dar ai grijă, unele persoane sunt sensibile la substanţele chimice sau la vopseaua de păr. Rezultatul ar putea fi un scalp iritat, senzaţii de mâncărime.

Ai părul uscat, deteriorat şi utilizezi un sampon pentru întărirea părului?

Ajutorul suplimentar dat de acest şampon nu va ajuta părul uscat. Dacă nu hidratezi suficient părul atunci nu tratezi adevărata problemă. Părul uscat, deteriorat are nevoie de un balsam puternic hidratant zilnic. Iar cel puţin o dată pe săptămână, revigorează părul uscat cu o mască sau un tratament care acţionează mai profund asupra firelor de păr.

Un brand mai bun pentru hidratanre

Pe o mulţime de produse pentru îngrijirea părului apare menţionat pe etichetă faptul că hidratează. În realitate, s-ar putea pur şi simplu să facă părul să se simtă mai moale. Pentru a verifica uită-te la ingrediente, caută uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de măsline, argan sau de migdale sau glicerina, aloe. Dar stai departe de şampoanele cu ulei mineral şi petrolatum, care nu lasă umiditatea din afară să pătrundă în păr.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: