Zincul, specialistul tau in dermatologie

Cand este continut intr-o crema sub forma de saruri, zincul are ca actiune principala reglarea secretiei de sebum.
  • Publicat:
Zincul, specialistul tau in dermatologie
Zincul, specialistul tau in dermatologie

Piele uscata, grasa, sensibila, cosuri, cicatrizare lenta, unghii casante, par tern, pentru toate zincul este o solutie! Acest oligo-element joaca un rol esential pentru o frumusete de durata.

Necesar in peste 200 de reactii chimice din corp, zincul intervine mai ales in procesul de sinteza a proteinelor. El are proprietati antioxidante ce actioneaza asupra cresterii, respiratiei, imunitatii, sistemului endocrin, reproducerii si sexualitatii. Iar cand vine vorba de piele, zincul este absolut indispensabil!

In cosmetice, zincul ia forme diferite reusind sa acopere o mare varietate de afectiuni

Sarurile de zinc, reglatoare de sebum
Cand este continut intr-o crema sub forma de saruri, zincul are ca actiune principala reglarea secretiei de sebum. El limiteaza totodata si reactia inflamatoare care duce la aparitia cosurilor, motiv pentru care rolul sau in lupta cu acneea este deja consacrat.

In apele termale, impotriva radicalilor liberi
Majoritatea apelor termale contin zinc. In aceasta formula, zincul are o actiune puternic antioxidanta, luptand cu radicalii liberi si, implicit, cu imbatranirea. De altfel, toate gamele de ingrijire antirid, indiferent de firma producatoare, contin zinc.

Oxid de zinc pentru protectia solara

Zincul este unul dintre principalele minerale care actioneaza ca filtre solare. Din acest motiv, este un ingredient de nelipsit al cremelor de protectie solara. Concentratia de zinc din acestea este crescuta, spre deosebire de cea din apele termale: 10% din formula completa.

El se fixeaza la suprafata pielii de unde actioneaza si asupra imunitatii si riscurilor de inflamare.

Asa ca, daca ai probleme dermatologice, fa-ti plinul de zinc! Uite in ce alimente il poti gasi: stridii, peste, ficat de vitel, vita sau porc, germeni de grau, paine integrala, carne (de vita, de porc, miel sau pasare), soia, crustacee, fasole, linte.

Citeste si Elimina plumbul din organism

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vara asta ajuta-ti picioarele sa respire
Vara asta ajuta-ti picioarele sa respire
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”