Totul despre tatuaje

Tatuajele sunt in ziua de astazi un "accesoriu" foarte la moda. De fapt, ele inregistreaza cea mai mare popularitate de care s-a bucurat vreodata acest tip de pictura pe trup.
  • Publicat:
Totul despre tatuaje
Totul despre tatuaje

Tatuajele sunt in ziua de astazi un „accesoriu” foarte la moda. De fapt, ele inregistreaza cea mai mare popularitate de care s-a bucurat vreodata acest tip de pictura pe trup.

Inainte de a te hotari sa iti faci un tatuaj, e bine sa stii cateva lucruri. In primul rand, trebuie sa alegi cu atentie salonul in care urmeaza sa te tatuezi. Trebuie sa verifici ca absolut toata aparatura sa fie sterila. Nu ezita sa il intrebi pe cel care iti deseneaza tatuajul despre fiecare ustensila pe care o foloseste. De asemenea, artistul trebuie sa poarte manusi. Asigura-te ca totul este in regulla, iar daca el nu are rabdare sau se eschiveaza, mai bine cauti un alt salon. Gandeste-te la ce anume vrei sa-ti fie tatuat. Acum pare foarte cool, dar in timp, s-ar putea sa nu ti se mai potriveasca. Asadar, hotaraste-te inainte, si apoi alege culorile si stilul. Cere artistului sa iti arate nuantele si tine cont de faptul ca intotdeauna pe piele, pigmentul va fi cu o idee mai deschis. Inainte de a merge la salon, pregateste-ti pielea. Bea multa apa si asigura-te ca nu ai vreo leziune sau escoriatie in zona care urmeaza a fi tatuata. De asemena, pielea nu trebuie sa fie intens bronzata.

Cum intretinem un tatuaj, imediat dupa aplicare

* se aplica ulei care contine vitamina E, de cat mai multe ori pe zi
* se interzice apa firbinte pe tatuaj
* este nerecomandata expunerea la soare in prima saptamana
* e bine sa se evite scaldatul in piscina si baile fierbinti

Metode de a scapa de tatuaje

Exista cateva metode excelente in ziua de astazi pentru a iti „scoate” tatuajul. Metoda pe care doctorul sau artistul o va folosi depinde de dimensiunea tatuajului, de locatie si de timpul care a trecut de cand l-ai facut. Astfel metodele pot fi: excizia, indepartarea unui strat de piele, indepartarea tatuajului prin laser sau prin folosirea unei solutii de sare pentru indepartarea culorii.

 

Articol exclusiv online

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Eye make-up
Eye make-up
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân