Trenduri autumnale – ce zici de o schimbare de look?

În acest sezon, trecutul devine viitor şi invers. Unicitatea acestui anotimp constă în mixul eclectic de trenduri inspirate de perioade importante din istoria omenirii.
  • Publicat:

Dacă eşti în căutarea unui look pentru această toamnă, acum este momentul să faci această alegere. Specialiştii în machiaj şi coafură au creionat trendurile sezonului la lansarea colecţiilor de toamnă/iarnă 2015/2016.

Poţi opta între un look adolescentin sau unul futurist ori poţi jongla cu mai multe dintre ele, punându-ţi astfel personalitatea.

Orice schimbare de sezon este mult aşteptată pentru că se dictează trendurile momentului. Tendinţele, acele surse inepuizabile de inspiraţie pentru femeia urbană în căutarea perfecţiunii şi a imaginilor care îi reprezintă personalitatea.

Poveştile ilustrate sunt proiectate dintr-un viitor gândit de designeri cu ani în urmă, creând acest paradox al modei.

În acest sezon, trecutul devine viitor şi invers. Unicitatea acestui anotimp constă în mixul eclectic de trenduri inspirate de perioade importante din istoria omenirii.

De la tuşele arhicunoscute ale Cleopatrei, la look-ul atât de feminin al anilor ’60, până la grafismele futuriste sau nuanţele desprinse dintr-o pădure de foioase în plină toamnă, toate propunerile specialiştilor au în prim plan evidenţierea feminităţii. Femeia acestui sezon se poate juca cu roluri diferite, trecând de la diva anilor ’60, la reprezentarea ei puternică din viitor, de la romantica ingenuă la femeia rebelă şi nonconformistă. Ea poate juca orice rol, scoţând la iveală – cu fiecare look – diversele faţete ale personalităţii ei complexe.

Buzele şi ochii joacă rolul principal în machiajele toamnei, completându-se cromatic. Dacă accentul cade pe buze, datorită unei nuanţe puternice (roşu intens, burgundy), ochii vor fi machiaţi în tonuri naturale, pentru a crea echilibrul perfect al machiajului. Dacă ochii sunt conturaţi în nuanţe intense, buzele echilibrează prin tonuri neutre, naturale, apropiate de nuanţele buzelor. Cât despre coafurile sezonului, hairstyliştii propun look-uri naturale, lejere, unele dezordonate, pe diverse lungimi şi nuanţe. Neapărat naturale. Ombre-ul este în continuare preferatul specialiştilor în colorarea părului, iar stilul dezordonat controlat se află printre principalele propuneri ale sezonului. Stilul wet look este reinventat pe coafuri finisate inspirate din moda retro. Alege din multitudinea de trenduri varianta care se pliază pe personalitatea ta, ţinând cont şi de trăsăturile cu care te-a înzestrat natura!

Adolescentin&buze dark

Eşti blondă sau şatenă? Pentru tine este acest look la care accentul cade pe buzele în tonuri intense de burgundy. Pentru a păstra echilibrul şi luminozitatea chipului, restul tenului trebuie machiat în tonuri naturale. Părul, mai ales dacă este lung, poate fi pieptănat cu cărare pe mijloc şi coafat lejer.

Natural în tonuri autumnale

Eşti şatenă sau ai părul castaniu? Poţi alege din nuanţele delicate al frunzelor tonuri de marouri calde pentru pleoapele tale. Fie că ai ochii căprui, verzi sau albaştri, aceste culori îi vor pune în valoare. Iar pentru buze, glossurile translucide sunt o variantă care se potriveşte acestei propuneri a specialiştilor în imagine. Vei crea, astfel, un look unitar, în trend cu nuanţele toamnei.

Hippy şic

Adaptează acest look creionat în nuanţe tomnatice unui păr foarte închis la culoare. Ai grijă să alegi, pentru machiaj, culori calde, pentru ca tenul nu-şi piardă din strălucirea naturală. Accentul cade pe luminozitatea tenului şi pe nuanţele naturale de pe buze. Completează machiajul autumnal cu părul pieptănat cu cărare pe mijloc şi prins într-un coc lejer.

Anii ‘60

Un machiaj cat eyes exagerat este unul dintre look-urile semnătură ale sezonului. Codiţele prelungi au efect optic de alungire a ochilor, fiind cheia întregului look. Nu uita de regula care spune că dacă ai ochii conturaţi, buzele şi restul machiajului ar trebui să fie cât mai natural. Părul prins într-un coc a la anii ’60 completează look-ul retro atât de întâlnit pe podiumurile din acest sezon.

Rebel touch

Ombre-ul rămâne în tendinţe şi în acest sezon, iar pe părul lung, uşor răvăşit efectul de luminozitate este amplificat. Conturarea puternică a ochilor prin folosirea dermatografului şi a fardului pudră pe linia genelor a ambelor pleoape creează un look uşor dramatic. Completează-l cu un ruj perlat în tonuri apropiate de nuanţa buzelor.

Linii din viitor

Tuşele grafice care creează machiaje futuriste se completează cu linia asimetrică a bretonului, fiind compatibile cu nuanţele închise de păr. Machiajul ochilor, desprins, parcă, din viitor, se completează cu buze în culori naturale şi un wet look lejer. Un look desprins, parcă, dintr-un film SF.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Nuntă toamna? Ce rochie porţi?
Nuntă toamna? Ce rochie porţi?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân