Machiaje de primăvară în culori dătătoare de viaţă

Livia Dilă a acceptat cu entuziasm să încerce o nouă înfăţişare pentru cititoarele CSÎD şi să vorbească despre secretele frumuseţii ei.
  • Publicat:
Machiaje de primăvară în culori dătătoare de viaţă

Îi plac oamenii şi experienţele pe care viaţa i le oferă la orice pas. Este o prezenţă distinsă, fină ca o frezie şi ţine la simţul umorului. Şi pentru că apariţia într-un pictorial de beauty reprezintă o provocare, Livia Dilă a acceptat cu entuziasm să încerce o nouă înfăţişare pentru cititoarele CSÎD şi să vorbească despre secretele frumuseţii ei. Altfel decât la “Ora de ştiri”, la ora 22.00, jurnalul de la TVR 2, şi emisiunea “Prim Plan” difuzată în fiecare luni seară la TVR 1. În faţa aparatului foto s-au perindat culori vii, coafuri îndrăzneţe, flori, fructe şi legume.

Cochetăria la oglindă are un farmec aparte, e un moment intim, extrem de important. Reprezentantele sexului frumos încep de la o vârstă fragedă să întrebe oglinda despre frumuseţea lor. Chestionată în legătură cu acest episod, Livia răspunde cu emoţie făcând o incursiune în adolescenţa ei. “Cred că eram în clasa a VIII-a când am început să mă machiez, îmi dădeam cu puţin creion dermatograf, iar fond de ten am folosit prima dată când am început să lucrez în televiziune, adică la 22 de ani.”

Ritualul de frumuseţe al mamei se moşteneşte în mare parte, iar în cazul de faţă chiar a existat un model demn de urmat. “Mama se farda foarte frumos, se coafa, era elegantă, fără a fi ostentativă”, îşi aminteşte Livia. “Şi asta aş vrea să reţină şi fiica mea, Maria Sophia, să fie sofisticată, dar fără excese.”

Ulterior, în televiziune, a învăţat elementele de bază, dozajul, dar şi trucuri de modelare a feţei, de subliniat pomeţii. Cert este că fetiţa ei, chiar dacă are doar 4 anişori, este atentă şi dornică să experimenteze şiretlicurile feminine. “Niciodată nu mă machiez fără ca ea să fie prima, mă prefac că-i dau cu dermatograf, cu pămătuful fără pudră şi ea chiar vede rezultatele. E tare mulţumită! Probează rochiile mele, dar şi ale bunicii şi dansează cu ele”, povesteşte amuzată Livia.

Dar frumuseţea nu înseamnă doar machiaj, ci şi o îngrijire atentă şi temeinică. “Am grijă să beau apă, folosesc mereu cremă de mâini şi de corp şi nu stau mult la soare. Ceva extraordinar de reconfortant pentru mine? O mască ce împrospătează tenul având şi rol cicatrizant, de exemplu. După reţeta: un măr pasat piure, adaug o linguriţă de miere şi torn un sfert de pahar de apă fierbinte. Las 20 de minute să acţioneze, iar apoi adaug 2 picături de ulei de lămâie. Tot acest amestec este aplicat pe faţă cu un bureţel, lăsat 10 minute şi clătit. Este absolut miraculos!”

Silueta subţire se menţine cu multe legume, dar şi cu suc natural, din ţelină, morcov, măr şi broccoli aproape zilnic. Nu mănâncă multă pâine, nici dulciuri. Ciocolată? “Din când în când!” Iar fără sport nu prea se poate orice ar fi. “Îmi place să fac genuflexiuni şi flotări când vreau să definesc un pic muşchii. Nu sunt foarte sportivă, dar este timp pentru asta, poate jogging, într-o zi sau yoga”, mărturiseşte Livia.

Este destul de expeditivă şi când vine vorba de un perfect look atunci când se pregăteşte pentru un eveniment. De la colegele make-up artist din televiziune a furat meseria. Foloseşte fond de ten, creion de ochi, puţină mascara şi gloss. “Jumătate de oră dacă fac un machiaj pentru un eveniment. Şi cred că-mi iese destul de bine.” Totul însă trebuie să fie destul de discret.

Îi plac machiajele anilor ’50, ’60, smokey eyes, dar şi cele soft. Se machiază puţin chair şi atunci când merge în vacanţă şi este receptivă la sugestiile partenerului de viaţă. “Deşi vreau să-mi respire tenul, seara, când ieşim, mă machiez. Spune mereu că-i place cum mă îmbrac, mai puţin conformist”, ne dezvăluie Livia. Cât despre machiajele de la shootingul nostru? Am încercat să grăbim primăvara într-o zi geroasă de sfârşit de ianuarie. Chiar şi pe ninsoare, freziile şi lalelele au încălzit atmosfera.

Primul machiaj este inspirat din culoarea freziilor – verde, galben-auriu completat şi de o pată de culoare, o nuanţă de vişiniu. Porneşte din colţul intern al ochiului cu cea mai deschisă nuanţă şi mergi în degrade spre colţul extern al ochiului, terminând cu cea mai închisă nuanţă de verde smarald. Buzele au fost puse în evidenţă cu ajutorul unui gloss natural rose.

Un machiaj natural şi luminos, în nuanţe de roşu şi roz, pentru un ten fresh, sănătos şi luminos. Secretul tenului radiant este o bază de machiaj iluminatoare. Pe pleoapă aplică farduri cremoase pentru a avea un aspect uşor umed, iar în obraji un blush iluminator cu nuanţă de roz pal. Buzele sunt conturate în ton cu rodia, un roşu glossy, lucios.

O gamă mov, o simfonie! Ochii sunt conturaţi în nuanţe pastelate de lila, mov, prună în stil smokey eyes, cu un finish uşor sidefat sub sprânceană. Pentru buze alege un ruj cu textură de gloss, de un roz aprins. Lasă culorile să danseze pe chipul tău! Colorează sprâncenele cu ajutorul unui fard cremos şi aplică pe pleoape acelaşi fard cremos verde, fixat cu ajutorul pigmenţilor de culoare auriu, verde şi portocaliu.

La baza genelor, un fard verde închis este ideal. Priveşte pe sub genele seducătoare date cu mascara negru intens. Pentru pomeţi alege un blush piersică şi, deasupra acestuia, pe osul zigomat, un iluminator bej. Impresia Liviei la final? “M-am simţit super, totul a fost elaborat, gândit, completat. Culorile sunt vii şi dătătoare de viaţă, energie. Mi-a plăcut să fiu proaspătă!” 

 

Citeşte şi: Tendinţe machiaj 2012 – Fire In Your Eyes!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Tendinţe beauty 2012: feminin & elegant
Tendinţe beauty 2012: feminin & elegant
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân