Machiaj pentru faţa ovală – trucuri de make-up

Faţa ovală se bucură de multă “faimă” printre modelele de succes, deoarece este tipul de faţă care “suportă” aproximativ orice tip de machiaj. Dacă te-ai săturat de clasicul “machiaj” cu mascara şi lipstick, poţi încerca şi alte tipuri de make-up potrivite pentru forma feţei tale. Fie că alegi un look natural, fie că optezi pentru unul mai “serios”, câţiva make-up artişti celebri îţi spun secretele unui machiaj de efect!
  • Publicat:
Machiaj pentru faţa ovală - trucuri de make-up

Faţa ovală se bucură de multă “faimă” printre modelele de succes, deoarece este tipul de faţă care “suportă” aproximativ orice tip de machiaj.

Dacă te-ai săturat de clasicul “machiaj” cu mascara şi lipstick, poţi încerca şi alte tipuri de make-up potrivite pentru forma feţei tale. Fie că alegi un look natural, fie că optezi pentru unul mai “serios”, câţiva make-up artişti celebri îţi spun secretele unui machiaj de efect!


Foarte multe modele au faţa ovală, iar agenţiile de modă sunt deseori în căutarea acestor feţe deoarece sunt mult mai maleabile în ceea ce priveşte machiajul. Simetria lor este excepţională pentru fotografie, datorită balanţei extraordinare a strucurii osoase care arată foarte bine din orice unghiu ar fi pozată”, spune Eva Scrivo, hairstylist şi make-up artist.

De asemenea, există avantajul de a “te juca” fie cu un machiaj accentuat al ochilor şi buzelor, fie cu o puternică culoare în obraji, dar un look natural în rest. “Dacă ai chef de smokey-eyes, păstrează culoarea din obraji şi buze naturală. Dacă, în schimb, vrei buze roşii şi accentuate, păstrează ochii fresh şi naturali”, te sfătuieşte celebrul make-up artist Molly Stern.

Exemplu de machiaj pentru faţa ovală

Machiajul ochilor

Machiajul ochilor este cel mai distractiv de experimentat, deci nu-ţi fie frică să adopţi acel look “dramatic” la care visai de mult. “Smokey, accentuaţi şi senzuali, ochii pot fi “accentul” de care ai nevoie pentru a arăta spectaculos în orice moment”, spune Nicole Bryl unul dintre make-up artiştii preferaţi de vedete.

După ce ai aplicat un anticearcăn şi o bază potrivită pentru machiaj, alege o nuanţă “cărbune” şi trasează o linie pe ploapele superioare, terminând cu un “V” în exteriorul ochilor. Trasează apoi o linie de dermatograf negru şi straturi generoase de mascara pentru volum. În plus, o atingere de creion sau pudră “highlight” sub arcadă va adăuga picătura de strălucire de care ai nevoie.

Pentru a evidenţia şi mai tare ochii, aplică puţin dermatograf şi pe linia genelor de jos. De asemenea, un creion corector de o nuanţă deschisă (pastel), aplicat pe marginea interioară de jos a ochilor, va elimina nu numai roşeaţa, dar va crea, de asemenea, un contrast frumos între ploape şi zona inferioară a ochilor.

Machiajul obrajilor şi feţei

Pentru a aplica blush-ul, poţi alege fie să urmezi linia pomeţilor cu o pensulă groasă, pufoasă, fie să accentuezi doar “buricul” pomeţilor, ambele alegeri conturând forma feţei ovale la fel de bine.

Dacă vrei un aspect mai creol, fardul bronzant poate fi aplicat sub obraz şi în jurul perimetrului feţei, pentru o strălucire natural şi un aspect de bronz fresh şi sănătos!

Sursa: youbeauty.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân