Machiajul ochilor pentru un plus de feminitate

Şi pentru că tot am început sezonul în care este sărbătorită feminitatea, ne-am gândit că este bine venită aflarea unor trucuri de realizare a unui machiaj care să pună accentul pe ochi. Ni le-a oferit Mirela Vescan, make up artist oficial Rimmel London.
  • Publicat:
Machiajul ochilor pentru un plus de feminitate

Şi pentru că tot am început sezonul în care este sărbătorită feminitatea, ne-am gândit că este bine venită aflarea unor trucuri de realizare a unui machiaj care să pună accentul pe ochi.

Aceste sfaturi ni le-a oferit Mirela Vescan, make up artist oficial Rimmel London:

Dacă ar fi să căutăm un exemplu perfect de accentuare a ochilor, este de ajuns să vizionăm filmul Turistul, în care frumoasa Angelina Jolie atrage privirile ca un magnet.
Surprinzător este faptul că, deşi Angelina este celebră şi invidiată pentru buzele senzuale pe care le are de la natură, în acest film focusul de atracţie sunt ochii, fardaţi perfect, cu un smoky-eyes progresiv, puternic.

Secretul este dat atât de formă, cât şi de culoare, pentru că alegerea culorilor reprezintă cheia succesului atunci când se doreşte mutarea accentului de pe buze, pe ochi, pe privire. Iată deci câteva coordonate importante:

Culoarea ochilor şi culoarea machiajului

Contrastul atrage şi cucereşte, culorile terţiare se evidenţiază reciproc, punctual de start îl reprezintă culoarea irisului care trebuie evidenţiat.

Astfel, pentru un iris verde se aleg numai culori de contrast, care conţin pigmentul roşu în formulă lor: maro roşcat, mov, violet, rozuri, aubergine.
Dacă irisul este albastru se aleg toate nuanţele de maro şi cele care au în formulă lor pigmentul de contrast orange.
Dacă irisul este maro-căprui, fardurile trebuie să fie reci, să conţină albastru şi atunci se poate alege un bleumarin sau un gri antracit.
Ochii negri devin atrăgători dacă sunt fardaţi cu nuanţe vibrante, cum ar fi fucsia sau turcoaz.

Intensitatea şi textura machiajului

Dacă scopul machiajul este seducţia se vor alege culori închise şi medii ca intensitate, cu textura catifelată, caldă şi suplă.
La capătul diametral opus se vor evita nuanţele deschise şi prea strălucitoare, gen alb sidefat, bleu roz şi violet metalizat. Aceste culori sunt frumoase, dar reci, prin urmare nu atrag foare mult.

Decizia

Să zicem că am ales fardurile cu textura şi culoare optime, rămâne de ales cum se folosesc. Revenim la Turistul şi selectăm reţeta de acolo, ca pe o franciză bine verificată. Dacă acest tip de machiaj este bine adaptat formei ochilor, atracţia este rezolvată.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Accent pe buze
Accent pe buze
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: