Idei de machiaj pentru ten bronzat

Pielea bronzată are farmecul ei. Îţi pune în valoare ochii, mai ales dacă sunt verzi sau albaştri, ascunde micile imperfecţiuni şi are o strălucire aparte. Însă, pentru că e un pic mai arămie, trebuie să ai în vizor anumite produse de make-up care îţi evidenţia bronzul.
  • Publicat:
Idei de machiaj pentru ten bronzat

Pielea bronzată are farmecul ei. Îţi pune în valoare ochii, mai ales dacă sunt verzi sau albaştri, ascunde micile imperfecţiuni şi are o strălucire aparte.

Însă, pentru că e un pic mai arămie, trebuie să ai în vizor anumite produse de make-up care îţi evidenţia bronzul.

Tocmai pentru ca pielea ta bronzată să fie pusă în valoare, Raluca Popescu, make-up artist, ne-a recomandat câteva produse ce îţi vor fi de ajutor.

Mai întâi, e important să alegi cosmetice cu SPF pentru a-ţi proteja pielea de efectele nocive ale soarelui şi waterproof, mai ales dacă mergi la plajă.

Foloseşte iluminator cremos: particulele cu pigmenţi luminoşi vor atrage atenţia exact asupra zonei în care a fost aplicat. Raluca Popescu recomandă să îl foloseşti pe arcadă şi pe vârful pometelui (difuzat uşor spre tâmple). Blush-ul bronzant este produsul care te va ajuta să obţii un “sun kissed look” instant.  

Alege o formulă sub formă de pudră compactă şi aplică-l pe pomeţi. Alege, în locul clasicului fond de ten, un BB Cream, o formulă mai uşoară, care nu încarcă tenul, îl lasă să respire şi îi oferă acea transparenţă naturală. Glossuri nude şi rujuri  în nuanţe puternice.

Orice vei alege dintre balsamuri de buze, glossuri în tonuri pale sau rujuri în tonuri puternice, ai grijă să fie o formulă cu SPF. Optează pentru extensii de gene: aplicate corect de un specialist, îţi vor intensifica privirea şi nu vei mai avea nevoie de mascara sau creion dermatograf.

Pleoape pastel şi pomeţi conturaţi

Unul dintre machiajele în trend în această vară este acela cu nuanţe delicate de roz, piersică şi oranj pe pleoapa mobilă şi pomeţi “sun kissed”. Aceste tonuri light flatează tenul bronzat. Nu mai ai nevoie decât de puţină mascara şi de un blush pe pomeţi. Alege, apoi, un fard de obraz bronzant cu un ton sau chiar două mai închis decât restul tenului pentru a sublinia linia obrajilor şi o culoare naturală pe buze.

Auriu pe pleoape şi buze nude

Acest look cu texturi metalice pe pleoape este pretabil unui summer party. Un machiaj al ochilor cu tonuri de auriu sau bronz creează un look strălucitor ce îţi va pune în valoare bronzul. Ai grijă să nu foloseşti un blush cu pigmenţi luminoşi pe pomeţi sau un gloss pe buze, pentru a nu fi prea multă strălucire pe tenul tău. Un ruj nude mat completează perfect un astfel de look fresh, în tendinţe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: