Florina Mărcuţă, make-up artist, ne spune care sunt tendinţele în machiaj pentru 2015

Florina Mărcuţă, make-up artist cu o experienţă vastă acumulată la şcoli de renume din Franţa, Italia şi Germania, precum şi fondatoare a şcolii de machiaj Cotimas Show, ne spune pe ce culori ar trebui să mizăm în acest an şi care sunt regulile pentru un machiaj reuşit în funcţie de forma feţei.
  • Publicat:
Florina Mărcuţă, make-up artist, ne spune care sunt tendinţele în machiaj pentru 2015


În general, în acest domeniu al machiajului, posibilităţile de linii şi culori sunt nelimitate. Stiliştii îţi prezintă, an de an, un adevărat regal de culoare şi de stiluri, unele mai sofisticate, mai accentuate, altele care mizează pe naturaleţe.

Uitându-se la ei, oricine se poate inspira, juca, experimenta, combina şi inova pentru că, până la un punct, orice este permis. Singura condiţie este să-ţi stea bine, să ţi se potrivească.

Florina Mărcuţă, make-up artist  cu o experienţă vastă acumulată la şcoli de renume din Franţa, Italia şi Germania, precum şi fondatoare a şcolii de machiaj Cotimas Show, ne spune pe ce culori ar trebui să mizăm în acest an şi care sunt regulile pentru un machiaj reuşit în funcţie de forma feţei.


În sezonul rece, accentul cade pe ochi. Se poartă „smokey eyes” şi „cat eyes”, iar creionul, tuşul sau fardul negru nu trebuie să lipsească din trusa ta de machiaj.

În ceea ce priveşte fardurile, pentru că este încă iarnă, se mizează pe umbre argintii cu albastru deschis, sau pe nuanţe calde, de sărbătoare, cum sunt auriul, ocrul sau cuprul.

Iar dacă se accentuează ochii, buzele vor fi lăsate în nuanţe nud, de piersică, roz sau bej. Se folosesc rujuri mate sau glossurile care dau un aspect lucios, de oglindă.


Roşul aprins nu mai este aşa la modă! 

În iarna aceasta, „vedeta” e rujul în culoarea vinului – bordeaux, violet, roşu închis.

Evident, se folosesc nuanţele tari atunci când la ochi foloseşti doar un mascara şi nuanţe discrete, neutre.

Tenul, ca de obicei, trebuie să fie impecabil, curat, luminos, cât mai natural.

Stiliştii caută totuşi să-i dea puţină viaţă, folosind farduri în culori rozalii, care să dea impresia de obraji îmbujoraţi.

Dacă în urmă cu doi ani, inclusiv anul trecut, era moda sprâncenelor negre, groase, chiar stufoase, anul acesta ne întoarcem la natural. E bine să respecţi forma şi grosimea naturală a sprâncenelor.

Machiajul de podium

Nu te machia în viaţa de zi cu zi aşa cum vezi că sunt machiate modelele care defilează pe podium! În lumina reflectoarelor este nevoie de un machiaj mult mai puternic, mai accentuat decât unul obişnuit, de seară.

Fondurile de ten şi pudrele pentru fixare sunt unele de tip „camuflaj”, cu putere mult mai mare de acoperire şi rezistenţă în  timp.

De asemenea, aceste produse cosmetice au un conţinut mare de pudră şi nu lasă faţa să lucească.

Ochii sunt foarte accentuaţi şi bine conturaţi, fardurile de pleoape au pigmenţi tari.

Deoarece pe podium lumina este una albă, care estompează mult trăsăturile, ele se accentuează  cu fonduri de ten si corectoare cu 3- 4 tonuri mai închise decât culoarea tenului.

În plus, machiajul de podium este un univers al tuturor posibilităţilor. Unul feeric, strălucitor, colorat. Stiliştii pot folosi gene false impresionante, ştrasuri, pene, glittere, în cadrul unor machiaje extravagante, impresionante.

Cum să te machiezi în funcţie de forma feţei

Forma feţei ideală este cea ovală. Cum nu toată lumea o are, recurgem la corecturi. Pentru aceasta, se folosesc farduri de obraz sau pudre bronzante în nuanţe cu unul – maximum două tonuri mai închise decât fondul de ten folosit şi se aplică pe acele zone de la care vrem sa distragem atenţia. Ai grijă ca nuanţele să se întrepătrundă uniform, fără să formeze „graniţe” vizibile. 

  • Faţa rotundă. Se aplică un corector de umbre pe lateralele feţei – de la tâmple la maxilar, în dreptul urechilor. În acest fel, optic, subţiem faţa şi dăm supleţe obrazului. Sprâncenele vor fi arcuite uşor cu un fard sau creion în aceeaşi nuanţă. Tot pentru „alungirea feţei”, se recomandă un machiaj ascendent, cu colţurile ochilor „ridicate” cu ajutorul fardului şi creionului dermatograf.
     
  • Faţa pătrată. Maxilarul este unul proeminent, dar nu-i nimic, se poate corecta. Aplică pe lateralul maxilarului puţin fond de ten mai închis la culoare sau o pudră bronzantă. Dacă ochii sunt îndepărtaţi, nu mai folosi picătura de fard alb pe colţul intern care, în mod normal, dă luminozitate privirii, ci mai bine aplică un fard puţin mai închis decât culoarea tenului.
     
  • Faţa ascuţită. Se va pune umbră pe bărbie şi fond de ten deschis pe lateralele maxilarului. Acest truc dă volum feţei. De asemenea, fruntea fiind lată, se poate „subţia” vizual dacă îi umbreşti lateralele.
     
  • Faţa prelungă. Secretul stă în machiajul ochilor. Nu îţi face linii ascendente, aşa cum ai văzut că le stă bine altora, pentru că ţie îţi vor lungi şi mai mult trăsăturile. În schimb, trasează linii de contur orizontale şi pune accent pe pleoapa inferioară. Evită arcuirea sprâncenelor, iar fardul de obraz se aplică într-o linie orizontală, simplă, fină, spre urechi.

Sursa FOTO: Cotimanis Show Professional Make-up School

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Pantofi sport în tendinţe! GALERIE FOTO
Pantofi sport în tendinţe! GALERIE FOTO
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”