Cumpără-ţi pantofi în funcţie de forma corpului tău!

Nu numai hainele te ajută să îti pui în valoare corpul sau să creezi iluzii vizuale pentru a ascunde diverse imperfecţiuni, ci şi pantofii!
  • Publicat:
Cumpără-ţi pantofi în funcţie de forma corpului tău!

Nu numai hainele te ajută să îti pui în valoare corpul sau să creezi iluzii vizuale pentru a ascunde diverse imperfecţiuni, ci şi pantofii!

Dacă până acum nu ai ştiut ce stil de încălţăminte să adopţi în funcţie de forma corpului, acum vei ştii sigur ce să alegi când îti cumperi următoarea pereche!

 

 

Triunghi inversat (umeri laţi, şolduri mai mici, picioare subţiri)

Optează pentru o pereche de pantofi pumps. Sunt perfecţi pentru a crea un echilibru şi a da “greutate” şi extremităţii inferioare a corpului, fără a pierde din feminitate. Alege o culoare intensă astfel încât să atragi atenţia spre jumătatea ta mai suplă.

Şi sandalele chunky sunt foarte potrivite, mai ales dacă alegi un model cu bretea la glezna.  

Clepsidră (şolduri curbate, talie mică, umeri laţi)

O pereche de pantofi peep-toe este exact ce ai nevoie pentru a-ţi evidenţia şoldurile. O culoare neutră nu va atrage atenţia de la talia ta perfectă! 

Pantofii brogues sau ”de golf” îţi vor fi de folos într-o varietate de ţinute, datorită stilului masculin şi vintage. Îi poţi purta cu fuste şi rochii sau cu pantaloni scurţi, lejeri, cu talie înaltă.  

Pătrat (siluetă dreaptă, nu foarte bine definită) 

Optează pentru o pereche de încălţăminte sport, clasică, într-o culoare neutră. Creează efectul de alungire a picioarelor, pentru un look elegant, feminin. 

O pereche de loafers sunt ideali pentru forma corpului tău. Îndrăzneşte să adopţi un stil ”androgin” şi poartă-i cu o cămaşă şi pantaloni skinny. 

Măr (greutatea se concentrează spre mijlocul corpului, iar picioarele sunt subţiri)

Sandalele gladiator sunt alegerea potrivită doar dacă ai gleznele foarte subţiri. Dacă nu, o pereche de stilettos vor crea efectul dorit şi vor atrage atenţia de la talie spre picioare.

Pară (mică în partea de sus, şolduri şi talie proeminente şi, de obicei, picioare mai groase)

Cuvântul magic pentru tine este: wedges. Optează pentru un model decupat în faţă, pentru efect de alungire, dar cu un stil chunky pentru a echilibra partea superioară a corpului. 

Petite (scundă, picioare scurte)

Pantofii cu toc sau cu platformă nu trebuie să lipsească din garderoba ta. Culorile vii vor atrage atenţia asupra picioarelor, care vor părea în acelaşi timp mai lungi. Evită modelele cu baretă la gleznă pentru că te vor face să arăţi mai scundă. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân