Cum scapi de riduri şi cearcăne până la sărbători

Moda machiajelor stridente şi a celor care acoperă tenul cu straturi groase de fond de ten şi pudră a trecut. Hollywoodul a dat tonul: recent, Jennifer Lawrence nu s-a temut să-şi arate uşoare cearcăne pe coperta Vanity Fair. Iar Drew Berrymore zâmbeşte larg dintr-o fotografie postată pe Instagram, fără urmă de make-up, alături de Gwyneth Paltrow şi Cameron Diaz, în aceeaşi ipostază.
  • Publicat:
Cum scapi de riduri şi cearcăne până la sărbători

Moda machiajelor stridente şi a celor care acoperă tenul cu straturi groase de fond de ten şi pudră a trecut. Hollywoodul a dat tonul: recent, Jennifer Lawrence nu s-a temut să-şi arate uşoare cearcăne pe coperta Vanity Fair. Iar Drew Berrymore zâmbeşte larg dintr-o fotografie postată pe Instagram, fără urmă de make-up, alături de Gwyneth Paltrow şi Cameron Diaz, în aceeaşi ipostază.

Am văzut cu toţii recent calendarul Pirelli, odă a frumuseţii naturale, şi să nu o uităm pe Alicia Keys care, de câteva luni, nu mai foloseşte strop de fard. Frumuseţile lumii au găsit calea să strălucească la 20, 30 şi peste 40 de ani, fără retuşuri grafice. Însă o piele întinsă, cu riduri discrete şi cu multă luminozitate se menţine cu infuzii de cosmetice, lasere performante şi umpleri discrete.

Din punct de vedere estetic, zonele a căror corecţie dă cea mai mare satisfacţie sunt şanţurile nas-gură, colţurile gurii şi şanţurile care se întind între buză şi menton, ridurile încruntării, dar şi zona pomeţilor, corecţia gropiţelor, ridicarea volumetrică a sprâncenelor, corecţia zonei tâmplelor, mărirea buzelor.

Azi se mai practică şi corecţia volumetrică a mâinilor descărnate, a celulitei sau feselor prea mici etc. Când vorbim de volumetria feţei, ne referim, de obicei, la reconturarea obrajilor şi la corecţia cearcănelor şi a mentonului”, descrie medicul dermatolog Mihaela Leventer harta frumuseţii care astăzi se redesenează cu neuromodulator şi acid hialuronic.

Injectările se pot face la orice vârstă, însă medicul Mihaela Leventer le recomandă la vârsta maturităţii. De altfel, după 40 de ani, pielea plăteşte un tribut scump expunerilor la soare din tinereţe prin pete, scăderea fermităţii şi riduri accentuate. Mai mult, vacanţele exotice din sezonul rece sunt o traumă în plus pentru tegumentele amatorilor de plajă.



“Pierderea fermităţii pielii după bronz se corectează cu CO2 Active FX sau laserul Fraxel combinat cu şedinţe de radiofrecvenţă. În felul acesta, se obţine o creştere a tonusului cutanat, cu reducerea laxităţii mai ales în zona obrajilor. Cât despre zona decolteului, deseori neglijată, tratamentul cel mai eficient, cel care reduce această problemă dermatologică, este o combinaţie de lasere cu tratament IPL. Eu recomand şedinte alternative în ritm de una pe lună, cu Pulsed Dye laser, CO2 Active FX şi IPL. Uneori, este necesară şi o hidratare accelerată şi aceasta se face cu mezoterapie cu acid hialuronic fluid”, declară dr. Leventer despre procedurile care redau multor paciente un aspect întinerit al pielii.

Zilele mohorâte de toamnă şi iarnă, fără pic de soare, sunt un respiro pentru o piele expusă excesiv la ultraviolete în sezonul cald. Dar sunt şi o bună perioadă pentru a scăpa de pete prin diverse tehnologii laser sau prin proceduri de peeling.

Pentru şanţul cearcănului, se optează în prezent pentru injectarea cu canule subţiri de acid hialuronic destinat acestei regiuni. Faţă de grăsime, acidul hialuronic are avantajul unei proceduri care se efectuează în timp scurt, cu efect imediat vizibil de îmbunătăţire naturală, iar rezultatul rezistă fără probleme un an.
Nu sunt nici vânătăi, nici umflături nedorite la această procedură. Dacă cenuşiul zonei este problema, atunci laserul vascular este soluţia. Când pungile de sub ochi sunt prea mari, se poate opta pentru remodelarea lor cu laserul CO2 ultrapulsat de la Lumenis” – aşa arătă optiunile anticearcăn aplicat de medicul dermatolog de top Mihaela Leventer pacientelor sale.



40 este noul 20 şi datorită avansului tehnologic. Pozele vedetelor pe plajă sunt din ce în ce mai puţine, pentru că noţiuni precum bronz, fumat şi fastfood au fost înlocuite cu cele precum bio, hidratare, SPF, retinoizi şi acid hialuronic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: