Cum alegem corect culoarea ochelarilor de soare

Prin lentilele roz sau purpurii, totul pare mai luminos. Asigură o vedere excelentă în condiţii de luminozitate scăzută şi măresc contrastul.
  • Publicat:
Cum alegem corect culoarea ochelarilor de soare

Culoarea lentilelor ochelarilor de soare are mult mai multă importanţă decât aceea de a completa cu succes o ţinută fashion. În funcţie de nuanţa pe care o alegeţi veţi putea deosebi mai bine sau mai slab culorile, veţi putea distinge sau nu la distanţă, pe plajă sau în oraş.

Ce culoare este, aşadar, cea mai potrivită în funcţie de nevoile voastre? Iată ce ne sfătuiesc specialiştii:

1. Lentilele maronii măresc parţial contrastul, blocând într-o anumită măsură nuanţele de albastru. Acestea sunt potrivite în zilele cu lumină puternică, pe plajă, pe pârtie, în spaţii largi.

2. Lentilele de culoare gri reduc intensitatea luminii, fără să afecteze contrastul sau să altereze culorile.

3. Lentilele galbene măresc foarte mult contrastul pentru că blochează aproape toate nuanţele de albastru. Nu vă bazaţi pe ei în zilele cu soare puternic, pentru că nu opresc o cantitate prea mare de lumină.

4. Prin lentilele roz sau purpurii, totul pare mai luminos. Asigură o vedere excelentă în condiţii de luminozitate scăzută şi măresc contrastul. Sporesc vizibilitatea obiectelor pe fundal verde sau albastru, ceea ce îi face perfecţi pentru condus sau pentru drumeţii montane.

5. Lentilele oglindă sau cu irizaţii au un film reflectorizant aplicat pe suprafaţa exterioară pentru a preveni orbirea atunci când lumina este foarte puternică. Întunecă imaginea şi nu sunt recomandaţi pentru condus.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân