Ce coafură alegem de Sărbători?

Cu siguranţă te-ai gândit deja la outfit-ul perfect pentru Crăciun şi rochia festivă pentru Revelion. Dar cum rămâne cu părul, ce coafură vei alege? Mai mult ca sigur, în febra pregătirilor pentru ajun nu vei avea timp să te gândeşti la ceva nou şi probabil ai destule griji legate de prăjituri şi reţete cât mai deosebite. Iată câteva coafuri originale pe care le poţi face şi acasă, doar cu puţină îndemânare.
  • Publicat:

Cu siguranţă te-ai gândit deja la outfit-ul perfect pentru Crăciun şi rochia fesitvă pentru Revelion. Dar cum rămâne cu părul, ce coafură vei alege? Mai mult ca sigur, în febra pregătirilor pentru ajun nu vei avea timp să te gândeşti la ceva nou şi probabil ai destule griji legate de prăjituri şi reţete cât mai deosebite.

Iată câteva coafuri originale pe care le poţi face şi acasă, doar cu puţină îndemânare.

Anul acesta se poartă îndeosebi coafurile cu mult volum, cele foarte finisate, buclele naturale sau împletiturile şi coafurile anilor 50-60, dar adaptate zilelor noastre.

Stiliştii au optat pentru astfel de coafuri mai speciale deoarece sunt de efect, simplu de realizat şi pun în evidenţă forma feţei.
Specialiştii de la salonul La Bibliotheque ne oferă şi câteva sfaturi dacă vrei să îţi faci singură coafura. De exemplu,pentru a obţine mai mult volum, Ana Lipan îţi recomandă să:

– aplici la rădăcina părului – spumă pentru volum
– foloseşti bigudiurile mari
– usuci părului stând aplecată cu capul în jos

Foarte important pentru hidratare este să nu uiţi să utilizezi un ser pentru vârfuri.

Dacă coafura este mai simplă se poate adăuga un accesoriu de efect (de exemplu o agrafă deosebită pentru păr, o bendiţă , etc.)

“Prin coafurile prezentate, am vrut să pun în lumină ceea ce se întamplă, pe întreg mapamondul, în aceasta toamnă-iarnă. Am rămas la conceptul de femeie simplă, dar în acelaşi timp, am vrut să accentuez frumuseţea ei naturală! Am mers pe ideea de lejeritate, naturaleţe,volum,culori calde, diferenţe de nuanţe pe două tonuri! Coafurile sunt simple, usor de realizat, într-un timp relativ scurt, cu un minim de îndemanare şi acasă! În ceea ce priveşte ceea ce am realizat, am punctat în primul rând volumul, buclele naturale, nefinisate, specifice anilor 60, aceste coafuri devenind preferatele multor femei din ziua de azi.
Putem vorbiîn acelaşi timp şi de împletituri sau păr prins într-o coadă de cal! Dacă vorbim despre culoare, rămânem la culorile toamnei, cât se poate de naturale, cu diferenţe de maxim două tonuri. Cât despre lungimi şi vârfuri – în această zonă putem vorbi însă şi de culori mai aprinse, roşu, arămiu!” ne spune hairstilistul Ionuţ Broască.

Nu ezita să încerci lucruri noi, dar ai grijă totuşi să nu cazi în extrema cealaltă şi anume a ridicolului. De asemenea, fi atentă la produsele pe care le alegi, pentru a nu le amesteca şi a obţine un look de perucă. Nu exagera nici cu tapatul. Există posibilitatea să nu iasă cum îţi doreşti ori să-ţi încurci cumplit părul.

Ţine cont de aceste mici sfaturi dacă îţi vei aranja singură părul sau pur şi simplu du-te la un salon de coafură şi lasă-te pe mâna experţilor, doar meriţi şi tu un mic răsfăţ din când în când.

Coafurile pentru Sărbători au fost realizate de hairstilistii salonului de frumuseţe La Bibliotheque din Bucureşti.

Autor: Iulia Pocol
Foto: Ciprian Dumitrescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: