Anii ’50 sunt din nou pe val! Adoptă şi tu stilul Rockabilly

Rockabilly este o combinaţie de muzică rock’n’ roll şi country care a apărul la începutul anilor '50, în sudul Statelor Unite. Popularitatea acestui stil a fost o sursă bogată de inspiraţie pentru zona beauty şi fashion, făcând furori şi în zilele noastre.
  • Publicat:
Anii '50 sunt din nou pe val! Adoptă şi tu stilul Rockabilly

Rockabilly este o combinaţie de muzică rock’n’ roll şi country care a apărul la începutul anilor ’50, în sudul Statelor Unite. Popularitatea acestui stil a fost o sursă bogată de inspiraţie pentru zona beauty şi fashion, făcând furori şi în zilele noastre.

Se purtau fustele şi jeanşii cu talie înaltă, cu manşete întoarse, skinny sau Capri, combinaţi cu un tricou clasic şi pantofi lăcuiţi, cu toc înalt. De asemenea, erau în vogă rochiile cu polka dots, cu imprimeuri florale sau cu cireşe, purtate cu dresuri din mătase care aveau o dungă pe spate, iar talia era evidenţiată cu o curea lată. 

Coafurile feminine sunt inspirate din stilul modelului american Betty Page, cu bretonul ondulat şi bucle retro, eventual prins cu o eşarfă şi accesorizat cu o floare mare roşie.

Indiferent de ţinuta aleasă, rujul roşu şi eyelinerul negru erau de nelipsit pentru un look de star. Dacă eşti mai îndrăzneaţă, îţi poţi face şi nişte tatuaje.

În prezent există magazine care au haine în stilul rockabilly, dar şi evenimente şi întâlniri tematice dedicate acestuia.

Foto: pinterest.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Frumuseţea de-a lungul timpului
Frumuseţea de-a lungul timpului
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân