Super solutii pentru un super ten

Cand ai fost la cosmetica ultima oara? Daca a trecut mai mult de o luna de la ultimul rasfat, este momentul sa te pui la curent cu ultimele noutati de pe piata cosmetica din Romania.
  • Publicat:
Super solutii pentru un super ten
Super solutii pentru un super ten

Cand ai fost la cosmetica ultima oara? Daca a trecut mai mult de o luna de la ultimul rasfat, este momentul sa te pui la curent cu ultimele noutati de pe piata cosmetica din Romania.

Hidratare, hranire si protectie – acestea sunt cele trei mari cerinte ale tenului. Si trebuie sa le indeplinim cu atat mai mult cu cat pielea fetei este din ce in ce mai sensibila si mai vulnerabila la praf si noxe. Pentru a le contracara efectele, industria cosmetica mizeaza pe efectele benefice ale substantelor sintetizate in laborator.

Cele mai performante formule sunt destinate tratamentelor profesionale din cabinete, iar unul dintre cele mai eficiente este cel pus la punct de cercetatorii laboratoarelor Juliette Armand: Chronos therapy. Esteticienii si pacientele i-au observat efectele spectaculoase, explicabile prin cele trei sisteme de tratament inglobate in Chronos therapy: cel de hidratare intensa, cel antiageing si cel antioxidant.

Cel mai puternic hidratant

Suntem 75 la suta apa, lichidul miraculos fara de care nu se desfasoara nici o reactie chimica din organism. Mentinerea nivelului optim de hidratare a tegumentului este un semn de sanatate si implicit de frumusete. Pierderea apei din tegument este unul dintre fenomenele care pot genera un aspect extrem de inestetic al pielii. De aceea, nu este de mirare faptul ca majoritatea cosmeticelor contin astazi factori importanti de hidratare pentru a regla nivelul apei din tesuturi. Unul dintre ei este acidul hialuronic, o componenta a tesuturilor umane, sintetizata in laborator pentru misiunea de infrumusetare.

Acidul hialuronic a trezit interesul lumii medicale mondiale atunci cand cercetatorii au descoperit un sat japonez in care toti locuitorii traiau peste 85 de ani. Una dintre explicatii a fost si continutul in acid hialuronic al alimentelor obtinute natural in zona, pe care le consuma populatia locala. Descoperirea sta la baza multor tratamente de prevenire a imbatranirii. Sistemul de hidratare intensa Chronos therapy se bazeaza pe doua tipuri de acid hialuronic, ale carui molecule fac o retentie de apa, eliberand-o progresiv. Astfel, pielea isi mentine la cote maxime nivelul de hidratare.

Sterge semnele trecerii anilor

Desi nu mai sunt de mult la prima tinerete, multe dintre vedetele femininesi masculine de la Hollywood arata din ce in ce mai bine. In afara de dietele echilibrate sau de antrenamentele fizice respectate cu rigurozitate, una dintre solutiile tineretii fara batranete este terapia antiageing. Care incepe intotdeauna cu evaluarea semnelor vizibile ale imbatranirii. Computerele performante analizeaza efectele imbatranirii asupra pielii, iar laboratoarele de cercetare ofera solutia pentru corectarea imperfectiunilor.

Tot mai multi dermatologi recomanda astazi proteinele speciale pentru prevenirea imbatranirii premature a tenului. O astfel de proteina sintetizata in laborator este Biopeptide CL, un precursor de colagen, continut in al cel de-al doilea sistem din terapia Chronos, sistemul antiageing. Studiile au demonstrat ca proteina sintetica determina o crestere a sintezei de colagen din piele cu 350 la suta. De asemenea, Biopepide CL stimuleaza si productia de elastina.

Colagenul si elastina sunt doua componente ale pielii, iar mentinerea lor in stare cat mai buna in straturile profunde ale epidermei este garantia fermitatii tenului. Din pacate, poluarea, expunerea neprotejata la soare, fumatul duc in timp la degradarea fibrelor de colagen si elastina. In afara tratamentelor cosmetice, renuntarea la fumat si folosirea cremelor cu factor ridicat de protectie solara sunt solutii sigure pentru o piele impecabila.  

Cel mai bun antioxidant

Cu toxinele din organism nu este de glumit! Daca nu ne hidratam corespunzator, substantele nocive stagneaza o data cu apa care se acumuleaza in tesuturi. Isi pun amprenta asupra sanatatii organelor interne, dar si asupra aspectului pielii. Din fericire, industria cosmetica moderna tine cont de toti dusmanii sanatatii pielii si incearca sa-i anihilize prin cateva arme redutabile: antioxidantii. Vitaminele C si E reusesc sa combata radicalii liberi, produsii toxici din organism care ataca membrana celulelor, proteinele si chiar lanturile de ADN.

Desi puternice, vitaminele au fost surclasate in topul celor mai eficienti antioxidanti de acidul alfa lipoic, descoperit in anul 1951. Astazi, se considera ca acidul alfa lipoic este de 400 de ori mai puternic decat vitaminele C si E . El este inglobat in cel de-al treilea sistem al terapiei Chronos, cel antioxidant.  

Cura Chronos

Pentru ca terapia Chronos sa aiba efecte maxime, specialistii esteticieni recomanda o cura completa de 10 sedinte. Ingredientele-cheie patrund in piele o data cu aplicarea a trei serumuri, unul de hidratare, unul antiageing si unul antioxidant, dar si prin cele doua masti care se aplica pe fata intre serumuri. Rezultatele terapiei se mentin daca o insotim de alegerea celei mai bune creme de ingrijire zilnica. Ea trebuie sa fie adecvata tipului de ten: normal, cu tendinta la uscaciune, uscat, sensibil, gras, cu tendinta acneica, cuperozic.

In Bucuresti, unul dintre esteticienii care aplica pacientelor terapia Chronos este Ciresica Mitric de la Arcadia Cosmetic, Bd. Corneliu Coposu nr. 53, telefon:  (021) 318.48.74, 0720.590.433
  

Foto:  ViCTOR CIUPULIGA

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Machiajul perfect pentru forma fetei tale
Machiajul perfect pentru forma fetei tale
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”