Suntem femei şi este esenţial să ne îngrijim!

Deşi era marţi, 13 martie, norocul ne-a stat alături! Aşa cum apare el precum un porumbel alb cănd vine vorba despre frumuseţe, îngrijire şi o seară reuşită "în oraş" între fete. Aşa că ne-am dat întălnire cu 50 de cititoare CSÎD la clubul Readers din Bucureşti. Invitata noastră specială a fost dr. Carmen Curea, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina.
  • Publicat:
Suntem femei şi este esenţial să ne îngrijim!

Deşi era marţi, 13 martie, norocul ne-a stat alături! Aşa cum apare el precum un porumbel alb când vine vorba despre frumuseţe, îngrijire şi o seară reuşită „în oraş” între fete. Aşa că ne-am dat întâlnire cu 50 de cititoare CSÎD la clubul Readers din Bucureşti. Invitata noastră specială a fost dr. Carmen Curea, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina.

A fost un prilej perfect pentru a detalia ritualul îngrijirii în 5 paşi, conceput de Dove pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor de confirmare a frumuseţii femeilor din România.

Am început prin a reitera valorile Dove, încrederea pe care această companie o acordă de aproape 50 de ani femeilor de pretutindeni, dar şi sprijinul de zi cu zi, din ce în ce mai consistent datorită tehnologiei moderne. Am prezentat pe rând împreună cu dr. Carmen Curea cei 5 paşi, insistând asupra proceselor tehnologice care asigură calitatea produselor cosmetice şi particularităţile clinice ale pielii cu probleme.

Pasul 1 – Igiena

Dacă pe mâini trebuie să ne spălăm ori de câte ori simţim nevoia sau am vizitat un loc public, pe faţă indicat este să ne spălăm cu un săpun special, dimineaţa, înainte de aplicarea cremei de îngrijire şi a machiajului, dar şi după ce venim de afară când ne demachiem.

Apoi, o igienă corectă presupune să facem cel puţin unul sau două duşuri pe zi. Produsele potrivite pielii delicate a femeilor ar trebui să conţină un amestec unic de agenţi nutritivi şi lipide proprii pielii şi cremă hidratantă, îmbogăţit cu uleiuri naturale – shea, cocos, migdale care protejează pielea, precum şi uleiuri esenţiale parfumate cu extracte de vanilie, hibiscus, floare de cireş.

Pasul 2 – Deodorantul

După duş, este recomandat să aplicăm la axilă un deodorant, menit să neutralizeze mirosurile neplăcute, fără a irita pielea traumatizată frecvent de procesul epilării şi lipsei de aerisire. Folosirea deodorantului sau a antiperspirantului nu trebuie să împiedice procesul natural de transpiraţie, proces care ajută la termoreglarea organismului.

Pasul 3 – Hidratarea

Pielea corpului ca şi a feţei trebuie hidratată corect pentru a nu favoriza descuamarea necontrolată şi iritaţiile. Cremele şi loţiunile de corp ajută la păstrarea barierei protectoare a pielii şi trebuie aplicate uniform, inclusiv pe zonele mai puţin expuse, şi mai consistent pe zonele mai uscate: coate, genunchi, umeri, braţe şi gambe.
 
Pasul 4 – Igiena părului

Părul ar trebui spălat ori de câte ori simţim nevoia. Trebuie ales un şampon care să cureţe delicat şi să îngrijească în profunzime părul. Trebuie să şamponăm de 2 ori, să clătim şi apoi să aplicăm suficient balsam pe părul umed de la 1 cm distanţă de rădăcina părului spre vârfuri. Masăm uşor pe păr, îl lăsăm să acţioneze 1 minut şi apoi clătim cu apă din abundenţă. 

Pentru extra îngrijire, la fiecare 2 spălări, putem înlocui balsamul cu o mască hrănitoare care trebuie să acţioneze 2-3 minute. Şampoanele, balsamurile şi masca Dove au la bază tehnologia patentată Fibre Actives ce reconstruieşte firul din interior şi serum hidratant cu microparticule care repară suprafaţa acestuia.
 
Pasul 5 – Un stil de viaţă sănătos

Dieta zilnică a unei femei ar trebui să fie diversificată, bogată în fructe şi legume cu antioxidanţi, adică vitaminele A, C şi E. Mişcarea zilnică şi un somn odihnitor, de frumuseţe, sunt obligatorii. 

Cititoarele participante la clubul Dove s-au bucurat de toate informaţiile referitoare la îngrijirea pielii.

Citeşte şi: Ingrijire de top cu cele mai hot produse de frumusete


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Stimulează regenerarea pielii!
Stimulează regenerarea pielii!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”