Punctele negre: ce solutii exista pentru indepartarea lor?

Trebuie sa te speli bine pe maini si sa iti dezinfectezi zona inainte si dupa ce ti-ai scos punctele negre.
  • Publicat:
Punctele negre: ce solutii exista pentru indepartarea lor?
Punctele negre: ce solutii exista pentru indepartarea lor?

"Am 15 ani si am multe puncte negre pe frunte si pe fata. M-am dat cu mai multe creme si nu au avut niciun rezultat. Ce as putea sa fac?" Sorina

La fel de inestetice ca si cosurile, punctele negre se instaleaza foarte confortabil pe cele mai vizibile zone ale fetei (nas, frunte), care de altfel sunt si cele cu tendinta mare de ingrasare, din pricina secretiei mari de sebum. In aceste zone, porii devin mai dilatati si absorb mult mai usor impuritatile, dand nastere acestor puncte negre.

Un prim pas in lupta cu ele il constituie prevenirea: spala-ti in fiecare zi fata cu ajutorul unui sapun sau a unui lapte demachiant adaptat tipului tau de ten. O data pe saptamana, este indicat sa iti aplici si un gomaj sau chiar un peeling chimic (in cazul in care tenul este excesiv de gras), intrucat acestea iti curata in profunzime tenul si te ajuta sa previi aparitia unor noi puncte negre.

La fel de bine, poti sa ti le scoti chiar tu, doar daca tii cont de anumite reguli de igiena: trebuie sa te speli bine pe maini si sa iti dezinfectezi zona inainte si dupa. Daca nici acest procedeu nu functioneaza, nu e cazul sa insisti! Mai bine este sa mergi la o cosmeticiana sau chiar la dermatolog, pentru o curatare profesionala a fetei.

Specialistul nostru in dermatologie, doamna doctor Viviana Iordache sustine ca poti scapa de punctele negre cat se poate de simplu, prin mai multe sedinte, la 3 saptamani una de alta, la care se adauga folosirea unor creme cu retinoizi.

In plus, "pentru persoanele cu piele sensibila sau probleme  cu vasele faciale, punctele negre se curata cu dermabrazoare dotate cu vacuum, apoi se aplica in cabinet serumurile care determina scaderea numarului lor", mai adauga aceasta.

Tu ce trucuri cunosti contra punctelor negre?

Citeste si Cate semne pe piele, tot atatea probleme de sanatate

 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum sa fii frumoasa fara sa faci nimic
Cum sa fii frumoasa fara sa faci nimic
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”