Phytopeeling, calea naturală către un ten perfect

După o vară fierbinte cu expuneri prelungite la soare şi hidratare necorespunzătoare, nu numai tenul, ci şi întreaga piele are nevoie de o îngrijire specială pentru a-şi recupera vitalitatea.
  • Publicat:
Phytopeeling, calea naturală către un ten perfect

După o vară fierbinte cu expuneri prelungite la soare şi hidratare necorespunzătoare, nu numai tenul, ci şi întreaga piele are nevoie de o îngrijire specială pentru a-şi recupera vitalitatea.

Reechilibrarea tenului trebuie făcută toamna, pentru ca atunci când va veni vremea rea cu temperaturi extreme, acesta să le poată face faţă cât mai bine. Acest lucru înseamnă acordarea unei atenţii speciale tenului, îngrijire minuntioasa, atât acasă cât şi în cabinetele de specialitate. Este foarte important, pentru a avea rezultate pe măsură, ca îngrijirea tenului să fie făcută cu ajutorul vizitelor regulate la cosmetician.

“Recuperea tenului după anotimpul cald începe cu o curăţare profundă (peeling) a tenului, numită phytopeeling. Aceasta este un procedeu cosmetic natural, fără nici un efect negativ asupra pielii, fiind indicat oricărui tip de ten, excepţie făcând cel cuperozic, cu rozacee sau acnee activă. Tratamentul se realizează în etape şi trebuie urmate reguli bine stabilite. De exemplu, după efectuarea phytopeeling-ului se va evita expunerea directă la soare sau se va folosi pentru protecţie o cremă cu FP ridicat”, a explicat Neli Pfeiffer, specialist cosmetică apicolă.

Phytopeelingul este indicat de două ori pe an, primăvara şi toamna, când soarele este mai blând. Acesta se realizează cu ajutorul unor plăntuţe deştepte care sunt de fapt nişte bureţi de apă dulce, ce se găsesc în anumite regiuni din Europa, greu accesibile. Plantele au fost descoperite în Germania aniilor ’50 şi de atunci sunt folosite atât în dermatologie cât şi în cosmetică.

Ce este phytopeelingul şi cum se realizează?
Phytopeelingul este o procedură folosită de dermatologi şi cosmeticieni din toată lumea, având o tradiţie de peste 30 de ani.  Efectele lui de hidratrare, tonifiere şi normalizare a PH-ul sunt garantate de fiercare dată, iar tenul capătă un aspect ferm şi sănătos.

Acest tip de peeling este o terapie de regenerare a ţesutului non-invaziva, ce se poate aplica cu succes în cazul tenurilor grase, acneeice, cu cicatrici de orice provenienţă, riduri, vergeturi şi pigmentări ale pielii.

Prin aplicarea tratamentului de phytopeeling se obţine intensificarea circulaţiei sanguine la nivelul feţei, metabolismul celular creşte iar ca rezultat final straturile superioare ale ţesutului facial se exfoliază.

Procesul de vindecare constă în formarea de celule noi care vor determina întinerirea, netezirea şi întinderea pielii, tocmai din acest motiv, phytopeelingul conferă rezultate spectaculoase de întinerire pe termen lung cu preţuri mici.

Înainte de începerea tratamentului de peeling propriu-zis, tenul este demachiat şi expus la vapozon pentru ca substanţele folosite să fie absorbite cât mai bine de porii deschişi. Ochii, nările, melanoamele, negii, etc. se protejează prin aplicarea unei creme grase. După deschiderea porilor, dacă este cazul, se va face extracţie.

Următorul pas este aplicarea pe toată faţa, timp de 10 minute, a amestecului de plante phytopeeling (pulbere de bureţi de apă dulce) prin mişcări circulare, relaxante. După alte 15 minute, timp în care mixtura se usucă complet pe faţă, se îndepărtează cu apă şi dischete demachiante. Datorită hipertermiei accentuate în ultimele minute pielea devine sensibilă şi dureroasă la atingere.

Timp de 2 zile pielea este puţin roşie iar senzaţiile de înţepături se diminuează treptat. În tot acest timp se va folosi o cremă grasă protectoare.

Care sunt efectele phytopeelingului asupra tenului?

Tratamentele care vor urma phytopeelingului aplicate în cabinetul cosmetic vor avea efecte maxime, iar produsele folosite acasă vor avea o receptivitate mărită asupra pielii. Tocmai de aceea este importantă alegerea tratamentului coprespunzator fiecărui tip de ten, iar produsele folosite în cabinet şi cele folosite acasă să fie cât mai naturale şi în compatibilitate cu ţesturile umane.

 “Tratamentul recomandat în aceasta perioadă este cel cu produse apicole, tratament unic în România şi marcă a salonului Apiestetic by Neli Pfeiffer. Produsele apicole folosite sunt procurate direct de la sursă (apicultori certificate, cu tradiţie) şi în stare brută.”, a adăugat Neli Pfeiffer.

Cel mai important pas, după ce se efectuează phytopeelingul este hidratarea. Aceasta se face cu lăptişor de matcă, venin de albine, apilarnil şi miere (în funcţie de ten, vârstă sau probleme specifice).

Terapia nu se adresează tenului sensibil, alergic, subţire, care prezintă cuperoze, pilozitate crescută, dermatoze, răni deschise şi infectate (în acnee), hiperpigmentari, sau persoanelor cu ten de culoare închisă care prezintă o depigmentare puternică.

Citeşte şi: Eu toamna nu dorm. Îmi refac pielea

Nu vă mai stoarceţi coşurile şi punctele negre acasă pentru că pielea are de suferit! Apelaţi la metode moderne!

Exfoliantul minune, fara particule abrazive

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”