Tenul poate dicta culoarea părului. Sfatul hairstylistului

Vrei ca primăvara să îţi aducă un look nou, dar şi o nouă culoare la păr? Hairstylistu Cristi Pascu explică de ce trebuie să ţii cont atunci când optezi pentru o schimbare şi cât contează tenul în alegerea culorii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tenul poate dicta culoarea părului. Sfatul hairstylistului

Vrei ca primăvara să îţi aducă un look nou, dar şi o nouă culoare la păr? Hairstylistul Cristi Pascu explică de ce trebuie să ţii cont atunci când optezi pentru o schimbare şi cât contează tenul în alegerea culorii.

Pielea deschisă

Atunci când vorbim despre o piele albă, hairstylistul recomandă nuanţele mai închise de blond.“Am să mă refer aici la pielea foarte albă, nu la o piele albă normală, căci la aceasta se potriveşte orice. Persoanele cu pielea deschisă ar trebui să folosească nuanţele. Se poate folosi blondul deschis doar dacă este folosit în mod frecvent şi make-up-ul. Dacă sunt deschise, atât pielea, cât şi părul, nu arată spectaculos, aşa că trebuie să vii automat cu puţin contrast în imaginea ta. Contrastul se poate obţine dacă ai la rădăcină o nuanţă un pic mai închisă, cum ar fi un blond, sau o culoare mai vie, cum ar fi arămiul.

De aceea, foarte multe persoane cu tenul deschis apelează la acest truc. Dăm exemplu aici pe Nicole Kidman şi alte vedete cu pielea  deschisă, care, fie se fac blonde, dar nu foarte deschis, fie optează pentru un arămiu, asta pentru a da puţină viaţă feţei, pentru că altfel devin mult prea palide”, explică specialistul.

Tenul măsliniu

Cristi Pascu crede că persoanele cu ten măsliniu trebuie să apeleze la culori reci sau închise.“Persoanele cu un ten măsliniu pot apela fără probleme la culori închise, de exemplu negru. În cazul în care îşi doresc nuanţe mai deschise, acestea trebuie să fie reci, bej sau maro. Marouri mai calde sau mai reci, dar nu spre roşcat. Nuanţele de roşcat pot fi folosite în cazul persoanelor cu ten măsliniu doar dacă vin în completare cu un make-up elaborat. Altfel, în puţine cazuri roşcatul se vede spectaculos pe un ten măsliniu. Vorbim aici nu neaparăt de roşcat, ci de toate nuanţele mai calde.

În cazul persoanelor cu ten măsliniu, ideal ar fi, dacă îşi doresc nuanţe deschise, să aleagă un blond închis, dar mai rece, un blond sandre, un blond beji, iar nuanţele să se deschidă din ce în ce mai mult, dar spre o culoare rece, nu spre varianta de blond galben, blond auriu. Ca şi în cazul persoanelor de culoare, nuanţele calde pentru acest tip de piele pot fi adaptate doar dacă vin în completare cu un make-up pe măsură.

Un exemplu elocvent pentru tot ceea ce ţine de tenul măsliniu şi evoluţia de culori este Eva Mendes. Ea a avut toate culorile posibile şi imposibile. Este o reprezentantă clară pentru genul acesta de ten”, spune Cristi Pascu.

Tipul asiatic

Hairstylistul vorbeşte şi despre particularităţile persoanelor asiatice sau sud americane. În aceste cazuri, vorbim despre stylinguri, dar şi despre produsele speciale dedicate lor.

“Pentru asiatice, problema este că au pielea deschisă, dar şi pigmentul foarte puternic. În cazul celor cu piele deschisă este destul de greu de modificat culoarea, pentru că se deschide foarte greu din cauza pigmentului puternic. Atunci fiecare brand mare face o gamă specială pentru Asia.

În cazul lor, ca şi în cazul persoanelor mulatre, nu putem spune că avem o limită, pentru că, atât părul, cât şi cultura, permit extravaganţe destul de mari. Luăm cazul japonezilor unde s-au inventat şi toate nebuniile, iar acolo chiar nu mai vorbim de limită de culori, iar asta pentru că au apărut fucsia, verde, albastru etc. ”, menţionează Cristi Pascu.

În general, pentru look-ul de zi cu zi, în cazul persoanelor asiatice, care au pielea deschisă, se folosesc machiajele accentuate. Astfel, rămân în trend foarte multe culori. Poţi vedea în cazul lor chiar şi un blond galben, pentru că vor folosi cu siguranţă mult make-up, negru, smokey-eyes. În ansamblu, imaginea este una spectaculoasă.

În cazul asiaticilor cu tenul mai închis, se aplică regula celor cu piele măslinie, ca şi în cazul persoanelor de origine arabă sau sud-americană.

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: