Ţelina – periuţa de dinţi naturală

Statiscile arată că românii nu sunt fruntaşii Europei în ceea ce priveşte igiena dentară sau folosirea periuţei şi a pastei de dinţi. Motivele pot fi multiple, scuzele, de asemenea, însă soluţii există şi sunt la îndemână.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ţelina - periuţa de dinţi naturală

Faptul că nu aveţi periuţa de dinţi cu voi atunci când este cazul poate fi o problemă.

Statiscile arată că românii nu sunt fruntaşii Europei în ceea ce priveşte igiena dentară sau folosirea periuţei şi a pastei de dinţi. Motivele pot fi multiple, scuzele, de asemenea, însă soluţii există şi sunt la îndemână.

Zâmbetul sănătos reprezintă, fără îndoială, o carte de vizită pentru un om de succes, şi pe lângă încrederea pe care ţi-o dă un zâmbet frumos, sănătatea este de departe cel mai important aspect din viaţa noastră.

Astfel, medicul dentist Taner Chemal ne punctează faptul că un zâmbet sănătos se poate obţine folosind remedii naturale.

Ţelina reprezintă ”periuţa de dinţi naturală” graţie structurii fibroase ale acestei legume. Particulele alimentare sunt literalmente îndepărtate de pe dinţi în timp ce mestecăm ţelină crudă. În plus, masticarea prelungită stimulează secreţia de salivă, neutralizându-se astfel pH-ul acid din gură.

De altfel, fructele şi legumele sunt aliaţi de nădejde pentru sănătatea dinţilor noştri. Morcovul, ca şi alte legume şi fructe cu fibre tari, forţează maxilarele să lucreze „din greu” pentru a le tăia şi mărunţi. Acest proces ajută la masarea gingiilor stimulând circulaţia sanguină de la nivelul acestora, ceea ce determină un aport crescut de nutrienţi necesari sănătăţii gingivale.

Nu uitaţi că orice problemă stomatologică se poate rezolva cu ajutorul tehnicilor avangardiste şi a tehnologiei de ultima oră. Aveţi grijă de sănătatea dinţilor voştri pentru un zâmbet de succes!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: