Cea mai mare expoziţie de artă olfactivă vine ȋn Romȃnia

Evenimentul se va desfăşura în Sala de Marmură din Casa Presei Libere. Tema expoziţiei este o sintagmă plină de simbol: Love Magic Potions.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cea mai mare expoziţie de artă olfactivă vine ȋn Romȃnia

MADISON absolute beauty organizează la Bucureşti, ȋntre 13 şi 16 noiembrie, cea mai mare expoziţie de artă parfumată ce a avut loc vreodată ȋn Romȃnia: UNSCENT.

Evenimentul, desfăşurat în Sala de Marmură din Casa Presei Libere, este realizat în parteneriat cu Intertrade Group, una dintre cele mai avansate şi sofisticate platforme internaţionale de creare, dezvoltare şi poziţionare a parfumurilor rare, de nişă.

Opt dintre cei mai mari maeştri parfumieri au fost atent selectaţi şi invitaţi să creeze cȃte o esenţă inspirată de dragoste: Cécile Hua, Ralf Schwieger, Cyrill Rolland, Celine Ripert, Christian Vermorel, Alex Lee, Arturetto Landi şi Vanina Muracciole sunt cele opt „nasuri” de prestigiu ce au creat aromele expuse în acest proiect – arome ce nu au nimic în comun cu vreun parfum disponibil pe piaţă şi nu vor fi niciodată comercializate. 

Fiecare esenţă va avea alături cȃte un panou vizual; creaţiile grafice sunt semate de opt ilustratori de anvergură internaţională: Alvvino, Matteo Cibic, Patricia Gimeno, Alessandro Gori, La Tigre, Elena Xausa, Anna Parini şi Think Work Observe au fost artiştii aleşi de Alessio Avventuroso, director artistic al  proiectului Love Magic Potions. Acest melanj inedit dintre parfum şi imagine a fost completat de un itinerariu literar conceput de autorul Giuseppe Santonocito.

Proiectul UNSCENT a debutat în martie 2013 la Milano, în Palazzo Morando – care a găzduit atunci primele instalaţii conceptuale de expresie a parfumurilor.
Cea de-a doua ediţie a fost organizată la Florenţa, ȋn septembrie 2013. Acolo, spaţiul expoziţional avea în centrul atenţiei camionul ROADS, ȋnăuntrul căruia vizitatorul parcurgea un original traseu olfactiv. A urmat un nou proiect UNSCENT la Milano, ȋn martie 2014; de data aceasta, a fost modificată dinamica expoziţională – intalaţiile au fost etalate ȋn interiorul unui spaţiu de retail, la magazinul Excelsior. Inedita manifestare artistică UNSCENT a mai călătorit între timp la Galeria Saatchi&Saatchi din Londra şi la Joyce Gallery, în Paris.

Cea mai recentă manifestare – şi cea care va beneficia de expunere în premieră la Bucureşti, prin iniţiativa MADISON absolute beauty – a avut loc în septembrie anul acesta la Florenţa. Tema expoziţiei, abordată în premieră la Târgul internaţional de parfum Pitti Fragranze, este o sintagmă plină de simbol:  Love Magic Potions. „Este o călătorie multi-senzorială unde dragostea, ca poţiune, rezultă din combinaţia de parfum, artă şi literatură”, spune Celso Fadelli, CEO Intertrade Group.

Love Magic Potions este cel mai mare proiect pe care am dorit să-l realizez pentru piaţa din Romȃnia. Sigur că este dedicat şi clienţilor noştri fideli, dar are menirea şi de a şterge bariera pe care o poate impune un magazin de lux, astfel ȋncȃt mă aştept să participe la această expoziţie chiar şi persoane care poate nu s-ar fi identificat cu parfumeria de nişă.
Expoziţia va dezbrăca parfumul de orice sticlă sau ambalaj pentru a rămȃne ȋn totalitate mirosul ȋn lumina reflectoarelor. Pentru cea mai mare parte a oamenilor, parfumul urmează deja anumite standarde şi a devenit previzibil. Eu vreau să demonstrez că există o ȋntreagă lume ȋncă nedescoperită a parfumurilor
, declară Madeleine Florescu, fondator MADISON absolute beauty.

În cadrul expoziţiei, vor fi prezente şi instalaţii ale brandurilor Acqua di Stresa, Agonist, Boadicea The Victorious, EIGHT&BOB, Blood Concept, Roads şi soOud. Printre invitaţii speciali ce au confirmat prezenţa la UNSCENT Bucureşti se numără şi bloggerul şi criticul de modă Diane Pernet.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Victoria Beckham, ambasador anti-HIV/SIDA
Victoria Beckham, ambasador anti-HIV/SIDA
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”